Illustratie van:

Fiat 480 - Piepende Lift, als olie warm is

Beste

Ik heb de hydraulic pomp van mijn Fiat 480 vervangen, omdat mijn lift piepte en de pomp gaf ook minder druk. Dit heeft het probleem niet opgelost. Als ik mijn lift een 1 uur op hoge toeren gebruik (bv: bij het maaien) dan zakt deze telkens een beetje en stijgt dan terug. Als dit gebeurt maakt hij een luid piepend geluid. Ik heb de filter er al eens uitgehaald maar dit maakte geen verschil. Heeft iemand misschien hier een oplossing voor?

Groeten

Remi

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste RemidW: Het zakken/stijgen van de lift is, tot zekere hoogte, een normaal (slijtage) verschijnsel bij vrijwel alle trekkers.
Bij het piepgeluid gaan mijn gedachten uit naar verouderde, vermengde/vervuilde (met andere oliesoorten en/of water) olie in het systeem waardoor overmatig schuimvorming optreedt. Verversen zal verbetering geven.
P.S.: De warmte-ontwikkeling tijdens maaien mag normaal gesproken geen naam hebben.

Manual FIAT-480:

tracteurs-someca.fr/docs/480_3e_1976.pdf/
remidw
@Wimsumar De olie is ververst bij de vervanging van de hydraulic pomp, dit maakte geen verschil. De lift zakt en stijgt ook alleen maar na langdurig gebruik. Als de tractor koud is, dan werkt de lift perfect.
Wimsumar
Beste RemidW:

Quote Reactie van @remidw:
olie is ververst

Welke soort olie heb je er in gedaan?

Hoe was de staat van de oude olie? "Bagger"?
Heb je het aanzuigfilter (afbeelding 19 van pdfpagina 4) gereinigd?

tracteurs-someca.fr/docs/480_plan.pdf/

Er zou vuilophoping kunnen zitten in de banjobout waarmee de olie-aanzuigleiding tegen de achterbrug geschroefd zit.
Pdfpagina 300:

tracteurs-someca.fr/docs/480_pieces.pdf/

In onderstaande topic ook een FIAT-hefprobleem. De oorzaak daar zou bij jou het piepen (verkleinde, vervuilde doorlaat) kunnen veroorzaken.

tractorfan.nl/topic/75448/
+1
remidw
@Wimsumar De olie die er inzit is normaal gezien 20w40 of 15w20, de oude olie was vrij zuiver. We hebben de banjobout schoongemaakt, daar zat een beetje vuil in. Dit heeft geholpen maar na 5 uur maaien begon de lift weer te piepen. Alvast bedankt voor de hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 480 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0