Fendt 309 LSA - Fendt farmer 309 lsa bandenmaat vs fendt 108 ls(a)

Ik heb hier sinds vorige weekeen fendt 309 lsa gkekocht. Nu staat deze achteraan op bandenmaar 16,9r 38 en vooraan op 12,4 r 28. Ik zou graag op mijn 108 waar nu 16.9r 34 en 11,2 r 24 opligt naar dezelfde maat achterbanden gaan dusnaar 16,9r 38 weet er iemand welke bandenmaat ik vooraan dan moet steken op de 108 om correct te zijn met de voorloop?
Ik had graag inhet genre 12,4 of iets met gelijkaardige breedte gebleven om nog tussen de aardappelbalken te kunnen rijden.

Waarom ik dit zou willen is dat er spuitwielen op de 309 komen om de aardappelen te rooien die gelijk zijn aan de hoogte van de wielen die er nu opzitten zo kan ik de voorwielen laten voor wat ze zijn. En als de aardappelen gerooid zijn zou ik de spuitwielen op de 108 willen zetten om mzt die dan de gewasbescherming uit te voeren.

Het idee zit voorlopig zo maar het kan nu ook zijn dat de 108 dan de 16,9 r 38 van de 309 krijgt en daar op blijft en dan de 309 laten voor wat hij is op de spuitwielen...

Hopelijk kan ermij hier iemand raad geven .

Groeten
YaMaGa

Reacties

Molcon
Hoi,

Wat is het merk van de banden die er nu op liggen? Ik heb meerdere bakverhoudingen van dit type.

Grtz.
Ritchie
@Molcon

Hoi, heb jij toevallig ook bakverhoudingen van een Landini 13000? Naargelang bouwjaar bijvoorbeeld.
Molcon
@Ritchie Ik heb er één, 1,357, deze is van de DT MK II
Ritchie
@Molcon

Super, die heb ik ook. Heb jij toevallig informatie over de matenverhouding van de voor- en achterbanden? Ik wil nieuwe banden leggen maar ik twijfel aan de huidige verhouding.
Molcon
@Ritchie Helaas, die heb ik niet, wat ligt er nu onder en waar wil je naar toe?
YaMaGa
Op de 309 liggn nu achteraqn mitas banden en vooraan alliance.
En op de 108 vooraa pirelli en achteraan michelin.

Groetjs
Molcon
@YaMaGa Als je bijvoorbeeld voor een Alliance FP 320/70R28 leg, dan kom je op een voorloop van om en nabij de 1%. Deze kan waarschijnlijk op hetzelfde wiel (10 of 11x28). Ik heb wel gerekend met de technische gegevens van een nieuwe achterband, als deze al wat versleten is zal de voorloop wat afnemen. Met een BKT 280/85R28 ga je iets smaller, deze kan ook op het bestaande wiel en dan heb je een voorloop van ca. 2,3% uitgaande van een nieuwe achterband.
Wimsumar
Beste Molcon:

Quote Reactie van @Molcon:
Ik heb wel gerekend met de technische gegevens van een nieuwe achterband, als deze al wat versleten is zal de voorloop wat afnemen.

Je bedoelt waarschijnlijk dat de voorloop toeneemt als in plaats van een nieuwe achterband een 'al wat versleten' band wordt gebruikt.
Molcon
@Wimsumar Sorry, de voorloop neemt inderdaad wat toe, in dit geval geen probleem lijkt me.
Favorit614
Kom je met 16.9 x 38 weg onder de spatborden vd 108
Molcon
@Favorit614 daar heb ik geen gegevens van, dat zal @YaMaGa zelf moeten meten.
YaMaGa
Ik heb gekeken en dit zal net passen ik kan er zelf nog mijn vinger overal tussenkrijgen dus dat is voldoende.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!