Illustratie van:

New Holland 7740 - Aftakas loopt door, en is niet in te schakelen.

Hallo,

Wij hebben een New holland 7740 van bouwjaar 1996.
De trekker is een sle uitvoering.

Sinds kort hebben wij een probleem met de aftakas. Normaal als de trekker loopt kun je hem vanuit neutraal in 540 of 1000 toeren zetten. Nu is dat niet mogelijk en kraken de versnellingen als je de hendel wil verzetten.( alsof het mechanische gewoon blijft door draaien) Als de trekker uit gezet word, is dit wel mogelijk.

Na het gebruik van de aftakas, blijft de as doordraaien terwijl de knop op uit staat. Na een tijdje als je wat stuwing geeft aan de aftakas komt hij tot stilstand. Als je de trekker weer opnieuw start begint de aftakas uit zichzelf te draaien, en herhaalt het probleem zich weer.

Zelf dachten wij aan een elektrisch probleem. De zekeringen en relais hebben wij nagekeken, deze waren allemaal goed.
Of toch een mechanisch probleem?

Wat is hier met de aftakas aan de hand?

Mvg,

Agri-Twente

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Prop er eens een andere schakelaar in. Het lijkt me dat als de schakelaar kapot is hij niet aan wil maar het valt te proberen.
Fordje6500
Precies het zelfde probleem met onze 8340
+1
nhmonteur
Het rembandje om je aftakaspakket is kapot. Deze zorgt ervoor dat je aftakas stil staat wanneer deze niet ingeschakeld is. Het kan verder geen kwaad alleen is het inderdaad lastig om de toeren te schakelen. En je hebt kans bij zeer licht lopende machines dat deze alle gaan draaien.

Om het te repareren moet de hefdeksel verwijderd worden en je aftakas pakket gedemonteerd worden. Dan kan je het renbandje vervangen.
Fordje6500
@nhmonteur inderdaad, schudders zijn gevaarlijk, moet je wel aan denken met het inklappen
fastrac3155
@nhmonteur zou het ook niet kunnen dat het pto remventiel niet werkt (kapotte spoel ofzo), het lijkt iig wel vrij duidelijk op un pto rem probleem
nhmonteur
@fastrac3155 in principe niet, er zit maar 1 spoel gemonteerd bij het aftakaspakket. Zodra de spoel biet bediend word loopt er olie naar de zuiger voor het rembandje. Word de spoel wel bediend dan sluit dit kanaal en gaat de olie naar het aftakaspakket, zodat de aftakas gaat draaien
Agri-Twente
@nhmonteur Het rembandje is dus kapot. Trekker moet toch binnenkort voor een beurt. Zullen het aangeven bij munsterman.
nhmonteur
@Agri-Twente als verder alles normaal werkt van de aftakas, dan kan je er voor 99% vanuit gaan dat het rembandje kapot is.
Fordje4600
Wij hebben met onze 8340 sle gehad dat de knop kapot ging, de dealer zij dat die knoppen wel eens kapot gingen en heeft er een nieuwer type knop in gezet
jammermaarhelaas
@Fordje4600

Hoe ziet die nieuwe knop er uit? Geel, rond met een ronde zwarte pen in het middel, zoals in de TS serie?
Hier heb ik op de 6640 nog de originele draaiknop, maar die doet het vaak pas bij de tweede keer.
Agri-Twente
@jammermaarhelaas bekent probleem. Dat doet de 7740 ook. Soms pas na 3 maal proberen.
Fordje4600
@jammermaarhelaas ja die hadden wij ook in de TM's en de 8560
+1
jammermaarhelaas
@Fordje4600

Oke, bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 7740 en hebben de trefwoorden new holland en aftakas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN