Fendt 100 Serie - Hoe zit het hefventiel in elkaar

Hallo, ik ben al een tijdje bezig met de hydrauliek van mijn fendt. Ik heb een extra blokje erbij gekocht, en om deze te monteren heb ik ook het hefventiel los gehad. Echter bij plaatsen, was het heveltje van het hefventiel verdraaid, en heb ik het blokje uit elkaar gehad. Echter nu werkt deze niet en blijft deze "vast" staan. In het hefventiel blokje zit een zuiger die heen en weer gaat dmv de hendel. Alleen heb al verschillende dingen geprobeerd maar krijg het niet op de goede plaats. Nu was mijn vraag of iemand misschien een doorsnede tekening heeft van zon hefventiel blok?

Graag hoor ik van jullie
Mvg
Sjoerd

Deel dit topic

SjoerdHylke

Reacties

SjoerdHylke
Hierbij de foto's

(klik om te vergroten)

Dit was het heveltje dat niet mee wou werken
SjoerdHylke
En hier de foto van het hefventiel

(klik om te vergroten)

+1
Favorit614
Heb je het hendeltje ook in de plunjer ingehaakt?
zo niet werkt het geheel niet en blokkeert het geheel.
als je hem goed in elkaar had , moet je het ventielblok iets draaien om het heveltje op de plek te krijgen, in de achterbrug
marc102
@Favorit614 Het valt niet mee om dit goed in elkaar te krijgen is mijn ervaring maar wat hierboven staat klopt wel.

Een tip als je nog ooit eens aan het ventiel gaat werken zet draai dan eerst de hendel los van het ventiel zodat je deze niet perongeluk te ver omlaag kunt duwen.

Nog een tip ben voorzichtig met het monteren van het ventiel. Je moet zorgen dat het "vierkantig blokje" van het ventiel zuiver in het "vierkantig" gaatje valt van de hefdeksel. Denk niet van het staat voor 90% goed en ik draai de 3 bouten aan waardoor deze ervanzelf inschiet want dan beschadig je het "vierkante gaatje" en dan ben je verder van huis...

Zelf al mee gemaakt 😞
+1
SjoerdHylke
@Favorit614 dus ik heb op een gegeven moment het idee dat de hendel goed zit, maar als ik hem dan beweeg schiet die eruit. Dan druk ik hem dus te ver? Echter gaat het heveltje dat buiten het blokje zit dan niet mee
+1
marc102
@SjoerdHylke Je moet het zo zien... De bedieningshendel zit in een soort geleiding en op het moment dat jij de geleiding eraf haalt kun je de hendel verder omlaag doen totdat het ruitvormige plaatje voorbij het palletje schiet en dan kun je opnieuw beginnen. Daarom in het vervolg eerst de bedieningshendel eraf schroeven voordat je iets aan het ventiel doet.

Je moet het in elkaar zetten met de bedieningshendel bijvoorbeeld halverwegen en dan monteren en aansluiten. Of het goed zit kun je pas zien als alles aangesloten is is mijn ervaring
+1
SjoerdHylke
@marc102 das het probleem, dan moet alles steeds los, en aangezien ik beperkte ruimte heb wordt et lastig. Vandaar dat ik het in 1x goed wil doen
+2
marc102
@SjoerdHylke ik ken het je hebt er geen ruimte, wat wel helpt is om de hef iets op te tillen waardoor het vierkante asje iets draait en je beter uit komt.
+2
basia
@marc102

Ja , klopt aan dat asje met die platte kanten zit mechaniek van de diepte-regeling e.d. en door de hefarmen helemaal omhoog te tillen , verdraait het zodat het regelblok makkelijk te monteren is , dus een balkje of zo onder de hefarmen zetten
SjoerdHylke
@basia zal kijken of dat lukt.
marc102
Voor info over dit blok google maar eens op "Bosch SB7 Steuergerät"

Zie hier de doorsnede al denk ik niet dat je er veel aan hebt:

(klik om te vergroten)

1046
Zo 1 zit ook op de 46 serie van inter. heb ook al ellende meegemaakt met dat ding
SjoerdHylke
Weet iemand hoe het zit met de geleiding van de hefhendel? Dat deze er niet weer uit schiet?

(klik om te vergroten)

SjoerdHylke
En weet iemand of hier ook wat tussen hoort?

(klik om te vergroten)

marc102
@SjoerdHylke Kan ik je niet zeggen, bij die van mij zit een heel ander soort geleiding. Die van jouw is nieuwer denk ik.
basia
Ik zou de hevel monteren in de middenstand , dan de geleiding er op zetten .
Nu is de hevel begrenst wat betreft onderste en bovenste stand , en zou de hef goed moeten werken .

Wat de onderste foto betreft ; bij de 106 van mij , de 2 imbusboutjes waar de geleide steun mee vast zit tussen steun en hefregelblok , horen afstand stukjes van ong. 12 mm lang .
( misschien tussen weg gevallen ? ; even onder trekker zoeken )
SjoerdHylke
@basia 1tje gevonden, de andere mist
SjoerdHylke
Alles zit weer in elkaar en werkt (bijna) ! Kheb alleen nog 1 klein probleem. 1 van de ventielen werkt niet, de hendel zit op een plaatje die vast zit aan een asje. Alleen is dit plaatje los gekomen van het asje en draait dus door. Heeft iemand hier een oplossing voor?
marc102
@SjoerdHylke heb je een foto?
SjoerdHylke
@marc102 zal zo maken
fendt510c
Hallo
Thuis hebben we ook problemen met het hefventiel van onze 108s. Ik heb een gebruikt hefventiel gekocht en deze gemonteerd. Nu zakt de hef ongeveer een kwart en daarna stopt hij. Weten jullie hoe ik dit kan oplossen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 100 Serie en hebben de trefwoorden tekening en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!