Koebellen die rust verstoren

Begint het opnieuw ? Eerst dit

volkskrant.nl/binnenland/…

en nu dit

gva.be/cnt/dmf20170906_03056851/…


Originele beschrijving

Een twintigtal eigenaars van een vakantieverblijf in Biot, in de Franse Haute-Savaoie, eisen in een petitie een verbod op koeienbellen. “Door het lawaai va...

Deel dit topic

Reacties

+3
erik9831
Ik heb hier iedere 2 minuten een vliegtuig dat land of opstijgt. 200m van mij is een fabriek die dag en nacht draait, ik zie de verlichting van Brussel mijn sterrenhemel verpesten, we hebben hier de grootste en BESTE brouwer ter wereld op een 4km van de deur, een autostradebrug die dag en nacht lawaai maakt 'kodokedok' iedere keer er een wagen over de uitzettingsvoegen rijd, een hondenbrokkenfabriek ... een huishoudelijk afvalverwerkingsbedrijf. Tot een paar jaar terug nog een verbrandingsoven voor medisch afval, een stof verwerkingsbedrijf ...

Zulke mensen mogen ze gerust van mij ...
+3
Loeideutz
@erik9831 Ja maar jij begrijpt het niet. Op vakantie willen ze rust hebben. Zelfs de mieren uit de natuur mogen geen lawaai maken voor half 10 's morgens. Want anders kunnenze niet uitslapen. Dat ze zelf tot 2 uur 's nachts bij het kampvuur liggen te brallen moet dan wel weer kunnen.
mike_v
Niet klagen, hier liep vroeger een spoorlijn op 200 m van de deur @erik9831 ... 😆 (Hoewel ik ben van na de tijd dat er nog treinen voorbij kwamen. Nu zijn het fietsers die lawaai maken :P)
+1
Wimsumar
Beste Mike_V:

Quote Reactie van @mike_v:
Hoewel ik ben van na de tijd dat er nog treinen voorbij kwamen.

Kun je nagaan welke (negatieve) impact die treinen hebben gehad op de slaapkameractiviteit van je ouders. 😛
erik9831
@mike_v LOL de trein was ik nog vergeten ... lijn leuven antwerpen 😄 paar maand geleden nog vlakbij een trein ontspoort 😁
+2
jo845xl
Voor alle duidelijkheid , ik ben zelf ook landbouwerszoon ( vroeger melkvee , ongeveer 30 stuks )
Ik kan me toch ook niet voorstellen dat mijn vader toen op een gegeven moment zou zeggen , we gaan die allemaal een bel omhangen .
Hoe zou je zelf reageren als je een koe moest zijn en je moest de hele dag met zo'n lawaaiijzer rondlopen ?
Ik vind dat je als toerist je niet moet moeien met andere culturen , gewoontes en tradities maar als je mij vraag wat ik van zo'n bel vind ?
Lootje
@jo845xl en jij slaat zeker ook nooit vliegen of muggen dood omdat ze jou irriteren..
Husqvarna
@jo845xl
De koebel heeft in de Alpen, net als oornummers en een halsband, of een antigrasgooiring, ook een functie, en dat is om te horen waar de koe zich bevind.
Gerron
@Husqvarna Zo'n ring is er voor om ongewenst gedrag tegen te gaan. Wat doet de koe verkeerd als de bel luidt?
Wimsumar
Beste Husqvarna:

Quote Reactie van @Husqvarna:
functie, en dat is om te horen waar de koe zich bevind.

Zo van : "ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-plof , dan is er weer een koe een ravijn ingerold. 😎
+4
bas101
Als ik zon koebel hoor dan voel ik me echt alsof ik op vakantie ben ....
Corne S
@bas101

Goedkope vakantie heb jij dan. De hond een koebel omhangen en je bent met vakantie...
bas101
@Corne S ja idd Corne nog eens goedkoop ook , ik ben gauw tevreden in tegenstelling tot de bovennoemde vakantiegangers uit Parijs , die verdacht veel overeenkomsten vertonen met vakantiegangers uit Antwerpen Brussel Den Haag Rotterdam en Amsterdan .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN