Illustratie van:

Fiat 431R - Wie weet raad met mijn fiatje

Heb het idee dat hij te veel brandstof
krijgt .
En loopt stationair met te veel toeren.

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Wanneer heb je het idee dat hij te veel brandstof krijgt? Alleen stationair of ook met meer toeren of alleen bij vol gas?
erik9831
Nu de vraag ...

Waarom heb je dat idee dat hij teveel brandstof krijgt ? Denk je dit omdat hij teveel toeren draait stationair ?

Met zulk topic en zo weinig info kan er helaas geen oplossing aangeboden worden.
Wimsumar
Beste Beeki: Afstelling stationair toerental:

Pdf pagina 40, afbeelding 23:

tracteurs-someca.fr/docs/411r.pdf/

Wat het brandstofverbruik betreft, op pdf pagina 42 staat een tabel met de pompopbrengsten van de brandstofinjectiepomp ("testbankgegevens") bij diverse toerentallen. Maximaal is deze pompopbrengst bij deze trekker ruim 8 liter. Dit komt overigens prachtig overeen met het nu nog steeds geldende ezelsbruggetje dat het verbruik van een trekkerdieselmotor ongeveer 1 liter per 5 p.k. is. Jouw 40 p.k. FIAT zal volgens "het boekje" dus een maximaal verbruik hebben van ruim 8 liter per uur. In de praktijk zal je daar ver onder blijven (gemiddeld nog niet de helft).
Anderszijds, door ouderdom, slijtage en/of achterstallig onderhoud kun je ook het idee hebben / krijgen dat het brandstofverbruik niet in overeenstemming met de prestatie van de motor is. Typerend hierbij is afwijkende (zwarte) uitlaatgas.
+5
RPCounty
Heel simpel. Deze motoren hebben een membraam voor de regeling. Het is een vacuumgeregelde pomp. Als je een lekt hebt in de leiding vanaf het inlaatspruitstuk naar de pomp of het membraam zelf lek dan zal hij veel meer toeren gaan maken. Stationair hoger en boven in de toeren is hij niet meer te temmen en vlieg je bij de weg langs.
+2
Wimsumar
Beste RPCounty:

Quote Reactie van @RPCounty:
Heel simpel.

Stoere praat van jou en eigenlijk teleurstellend van iemand die van z'n hobby z'n beroep heeft gemaakt en al vele jaren klassieke trekkers repareert en verhandelt. Nou ja, vergeet voorgaande maar, laten we het houden op het gevaar van "bedrijfsblindheid" als gevolg van dagelijkse routine.
Jou foutendiagnose/reparatie-advies? komt niet overeen met de omschrijving van de storing in de topicopening.
+10
RPCounty
@Wimsumar wat ben je toch ook n zure kerel. dit is een heel duidelijk en klaarhelder antwoord. Dat jij dat niet snapt dat is nu wel duidelijk. Blijkbaar mag jij in jouw beleving alleen de juiste antwoorden geven. Zielig hoor. Maar je doet je best maar met je pdf jes.
Wimsumar
Beste RPCounty:

Quote Reactie van @RPCounty:
zure kerel

Ja natuurlijk, jij bent het natuurtalent bij uitstek. Jij hebt altijd zonder een instructeur, werplaatshandleiding(pdf-je) o.i.d. een storing verholpen zonder dat de schade groter werd.
Iemand die, in jouw beleving zo'n simpele topicvraag stelt, heeft immers dringend technische ondersteuning en/of documentatie nodig!
+7
Fendt926Driver
@Wimsumar laat topic starter zelf eerst eens reageren. Voordat je voor hem beslist wat hij wel of niet weet
+7
RPCounty
@Wimsumar jij moet gewoon ns een keer normaal doen. Altijd van die grote profetische spreuken en commentaren voordat je wat schrijft. Gewoon zielig. Anders kun je t niet noemen
+5
kluun
@Wimsumar Daar gaat hij weer, het is altijd het zelfde liedje met jou, je meent dat je overal verstand van hebt en beledigt iedereen ,( zelf ervaring met jou). Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
Wimsumar
Beste Kluun:

Quote Reactie van @kluun:
beledigt iedereen ,( zelf ervaring met jou)

Tja, sorry hoor. Maar als iemand zich beledigd wil voelen vanwege de onderbouwende informatiebronnen die ik in mijn reacties geef omdat je die zelf ook met een beetje goede wil wel had kunnen vinden dan ben jij dat inderdaad bij uitstek. Kijk je eigen topics er maar op na.
In veel gevallen wordt het wel positief gewaardeerd overigens.
+2
Rozema
@Wimsumar @RPCounty probeert in alle goede wil een uitleg te geven. Het is nergens voor nodig om elkaar zo in de haren te vliegen. Jullie hebben genoeg levenservaring om dat te begrijpen.

Laten we TractorFan gebruiken waar het oa voor bedoeld is; elkaar helpen waar mogelijk 😃
+5
1046
Gezellig . bier🍻 en popcorn🍿 erbij. dat word genieten😁😁
+4
walker1
@1046 Zo komen we de zondagmiddag wel door 😄
+4
GD tuning Garyp
Janken dit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 431R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
821