Illustratie van:

Massey Ferguson 6260 - Voorwielenaandrijving schakelde niet in bij remmen

Hallo. Sinds een tijdje schakeld de vierwielaandrijving niet meer in als je rempedaal intrapt, wat kan de oorzaak zijn?

Deel dit topic

Reacties

Kempmeister
Zonder verdere info is dit natuurlijk gissen...

Werkt de vierwielaandrijving nog buiten het remmen om? Andere eigenaardigheden?
Mocht de vierwiel het zo nog doen dan ligt het voor de hand om eerst eens naar de electronica te kijken die het rempedaal aan de vierwielaandrijving koppelt tijdens het remmen. Denk aan sensor, zekeringen, kabels etc.
Moonboy
@Kempmeister de vierwielaandrijving kun je wel apart inschakelen, zekeringen zijn ook allemaal goed.
nickpater
Even kijken of je remlichten nog wel branden, probleem kan zitten in een kapot remlicht of kapotte remlicht schakelaar. zekeringen al gecontroleerd neem ik aan?
+4
fastrac3155
Lekker zo laten, verkracht je ook niet je vooras, als je gestuurd tot stilstand komt met de remmen, hebben ze al bij verschillende trekkers uitgeschakeld
JohnDeere5085
@fastrac3155 Zou graag willen dat het er ook bij ons niet op zat, volgens de dealer kan het geen kwaad, maar als je af en toe die bonk hoor vraag je je wel af of het echt geen kwaad kan....
fastrac3155
@JohnDeere5085 jah als je gestuurd remt bij de tm's en je laat dan los, dan slaat de vooras gewoon een keer.

Wou het bij onze t7 ook uit hebben maar dan vervalt de garantie
Jasperfendt
@fastrac3155 4wd automaat vindt ik net zo waardeloos, dan knapt die er ook uit vindt ik.
Fordje4600
@fastrac3155 met onze vorige tm's en 7030's geen last gehad
fastrac3155
@Fordje4600 @Jasperfendt hier staat de poort een meter of 3 van de weg, als je dan aan komt rijden en je draait dan al met de neus naar de poort en je houdt hem op de rem om te zorgen dat je niet rolt (dus gestuurd tot stilstand komen) en je laat dan je rem los dan zie je duidelijk dat de spanning vd aandrijving springt, bij onze 155 was het heel duidelijk zichtbaar.

Automatisch in en uit hangt een beetje af van het werk, met zaaien is het opzich mooi, omdat het rollend met lage snelheid gaat, maar als je een beetje tempo hebt, dan gaat het niet altijd even soepel, vindt inschakeling op de hefhoogte haast net zo fijn (alleen als het nat is en je heft om nog te ontsnappen, dan ben je mooi de bok als je het vergeet 😅)
nhmonteur
@fastrac3155 zeiden ze dat ja? Als het een 50 km is heb je toch al voorasremmen dus dan lekker uitzetten. Heb het al eens bij een T7 en T6 gedaan. Bij garantie word hier echt niet naar gekeken.
fastrac3155
@nhmonteur dat werdt er idd verteld, als we het uit zouden zetten dan garandeerde ze niks mbt de vooras (is 50 km versie en heeft dus eigen remmen in de vooras)
mf6290
Zal waarschijnlijk 1 van de 2 schakelaars op de rempedalen zijn denk ik
Kempmeister
Klinkt inderdaad als een kapotte sensor/schakelaar, even de multimeter erbij pakken als je daar handig mee bent of anders langs de dealer.
Rickvh94
Bij onze 6445 zit een aparte schakelaar in het dashboard waarmee je het automatisch in/uit schakelen van de 4wd tijdens remmen kunt in en uit schakelen. misschien bij de 6260 ook zo? staat bij ons standaard uit, schakel hem alleen in met zware vrachten erachter

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6260 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN