Atlas 1302E - Wil niet rijden, heeft lang stil gestaan, luchtdruk loopt niet verder op dan 4 bar

Goeden avond,

Mijn buurman heeft een atlas 1302 E gekocht, nu is echter een groot probleem hij wil niet rijden. dat ik met hem er samen heen gingen had hij lucht lijkage, dat hebben we gemaakt. maar de druk komt niet boven de 4 bar. als je voor/achteruit bedient hoor je hem rammelen in de bak. heeft iemand een iedee waar we moeten beginnen met sleutelen ? de tanken zit geen water in en de druk regelaar onder en achter de stoel zijn los ik hoop dat iemand hier kan helpen

met vriendelijke groet bram

Deel dit topic

samepowerr

Reacties

+2
atlaspower
Bij de compressor beginnen, kijk eerst of die zijn druk geeft, dan de reduceer afstellen op 8 bar, het draaipunt onder de kraan lekt ook vaak bij oude kranen dus die even van nieuwe ringen voorzien, een lekke leiding hoor je vanzelf wel,, mocht de druk heel snel weglopen kun je ook gewoon je compressor er even op aansluiten om het probleem op te sporen,, ps bij zon 4 bar klopt het dat ie slecht schakelt of er tussen blijft hangen,, daarboven moet het soepel gaan, zoniet potje even loshalen en de zuiger gangbaar maken
ronald73
Quote Reactie van @atlaspower:
de zuiger gangbaar maken

Dat had ik bij mijn 1602.
+1
mfrijder
Probeer de handrem eens!?
Zet hem op de handrem mogelijk dat er nu wel genoeg druk opgebouwd wordt.
Vaak wil het zo wel lukken.
GROENEDEERE
Luchtdruk opbouwen gaat het mooiste bij een oude machine als de rem erop staat.
Mocht dat niet helpen dan zou ik oordeel punten van atlaspower controleren
dx11
Bij mijn kraan vast het veertje van het overdrukventiel gebroken.
+1
GerbertXL
Maar hoe is het afgelopen @samepowerr
+1
Beatle
Beste ,De remcilinder naast remtrommel remt af door een veer in deze cilinder en de rem wordt gelost door luchtdruk in die cilinder te steken .Dus als je het slangetje lost aan de cilinder ,komt daar lucht uit als je de zwenk rempedaal lost.
Wanneer dit werkt best de cilinder demonteren en met lucht testen of die in en uit gaat ,zo kan je zien of de trommel niet vaststaat.
Er zijn twee luchttanks bij atlas.1 horizontaal onder de kabine aan de achterzijde en 1 verticaal naast bedieninngsblok de kant van hydro tank.
veel succes..
vraag maar.
@Beatle

Kan je bij een Atlas 1302 D niet werken zonder lucht?

Wat - waar remt hij juist? Is dit in de midden onderaan aan de rijmotor die remschijf met luchtcilinder?

Of zijn die die zwarte dunne darmpjes die naar het uiteinde van iedere as naar ieder wiel loopt?

Hoeveel luchtdruk dient normaal op de olietank reservoir te staan? Deze staat meestal als er lang genoeg gewacht wordt rond de 1bar, is dit oke?

Dankje voor jullie tips 😃
jippe
@GeTractorMachines hij heeft lucht nodig om te kunnen rijden, vandaag die van ons ook eindelijk aan het rijden gekregen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1302E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!