Bemestingsrobot: mest uitrijden zonder insporing - Fotoreportage | Boerenbusiness.nl

Op vrijdag 15 september was de dag van Hoeve Boveneind. Op deze dag stond in het teken van het project Smart Grass Production. Doel is om een zo hoog mogelijke grasproductie tegen een zo laag mogelijke milieubelasting te realiseren. Een onderdeel van dit project is de bemestingrobot Conver. (7 foto's)

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
300 liter mest?? dat wordt wel heel vaak vullen.
trean
@spotmelker daarvoor is het een robot. Die kunnen 20 uur per dag werken. De accu moet ook nog opgeladen worden.
+1
SJB533
@trean
Opladen? Volgens mij niet...
walker1
@trean @spotmelker Het is geen trekker waar een duur personeelslid op moet, dus het hoeft bij robots niet groot, groter groots te zijn. heb je meer capaciteit nodig, dan zet je er een 2e robot bij.
jammermaarhelaas
Mooi initiatief, alleen waarom geen bredere bemester? Scheelt weer werkgangen, en dus sporen.

Daarnaast, wat wordt er gedaan voor dierlijke mest? Is hier een dergelijke lichte machine voor in de maak? Bijvoorbeeld een 1 of 2 m3 tank met een 2 meter brede bemester, die zich autonoom vult aan de put/silo? Soort mini driewieler?
mike_v
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Scheelt weer werkgangen, en dus sporen

Breder is niet altijd beter. Ligt er maar net aan hoelang het (test)perceel zou zijn. Je kan beter 1 volledige (smallere)werkgang maken dan halverwege terug moeten keren . In dat laatste geval heb je meer verplaatsings- dan werkuren.

Kijk naar die Amerikaanse toestanden in de maïs. Hoevaak wordt daar ge haksel met een 8 rij maïs terwijl er plaats zat is voor een 12 of 14 rijer.
jammermaarhelaas
@mike_v

Vandaar is een machine waarvan een deel afgesloten kan worden een mooie optie voor een loonwerker.
Een lang perceel heen en terug met 2 m werkbreedte, een kort perceel een (aantal) keer heen en terug met 8 m werkbreedte.
Machine van 2 m met 2 opklapbare armen van 3 m, met sectie afsluiting.
+1
mike_v
Dat is uiteraard ook een optie @jammermaarhelaas, maar kost meteen een hoop geld wat toch niets opbrengt op zo'n prototype 😉 .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , onderdeel en uitrijden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN