Gezocht mensen met ervaring van houtklovers

Heb momenteel een BGU HS7 230v kloofkracht 7 ton. bevalt goed, maar is niet zo mobiel.
Dus zoek ik een houtklover wat werkt op benzine (voorkeur) of wat werkt op de aftakas. Als het een aftakas aangedreven houtklover wordt. Koop ik een houtklover van het merk Posch (posch.com/nl/)daar ben ik al over uit.

Nou zijn er ongelooflijk veel houtklovers op de markt.

Nu is mijn vraag heeft iemand ervaring met het merk Split-fire split-fire.nu/
Of met het merk SCK-Rapido
sck-rapido.com/V2/

Is dit een beetje kwaliteit?
Graag alleen reageren als je ervaring mee hebt. Of eventueel met andere professionele machines

Deel dit topic

Reacties

NH T3030
@Heldern wij werken met een woodline kliefmachine werkt op benzine en kan 8 ton duwen.
Wij hebben dit apperaat op een karretje gemaakt dit kunnen we achter de auto/ tractor/ kniklader hangen.
De motor verbruikt +- 5 liter benzine voor een hele dag te klieven, dit is helemaal niet het geval bij een op de aftakas ( min 3 liter per uur) en jouw tractor moet de hele tijd draaien (veel uren op stationair toerental= veel slijtage)
spotmelker
De meeste kloofmachines werken gewoon goed maar hebben vrijwel allemaal één groot nadeel en dat is dat het hout na het kloven op de grond valt. Als je grotere stammen hebt die vaker langs het mes moeten blijf je bukken. Daarom zou ik altijd een machine willen hebben met een vlak blad achter/naast het mes zodat het niet meteen op de grond valt.
wotan2
Zoals zoveel machines en andere dingen heb je overal eigenlijk maar een handvol producenten van, dit integenstelling tot de tientallen merken die in omloop zijn. Met andere woorden; kijk naar de machine, beoordeel waar jij het beste gevoel bij hebt, en koop dan bij een voor jouw betrouwbare handelaar (service)/ of zoek de goedkoopste online ( geen service ). Stickers op apparaten zeggen mij tegenwoordig eigenlijk niets meer. Succes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0