Fordson Major - Motor start niet meer

Thuis hebben we een fordson major staan, jammer genoeg start ie niet.. nu staat hij al een een 4-5tal jaar stil. De laatste keer dat hij draaide kwam er veel rook een vlammen uit te uitlaat ( ik was er niet bij) en hij kon nog naar huis pruttelen, nadien kon was hij niet meer te starten. Net even gekeken naar de kleppen enzo maar dat is nog allemaal in orde. vooraan de motor zit een hendel om de nokkenas en slagje te verzetten om hem beter te starten. Als ik dat doe gaat de startmotor over, maar vanaf ik de hendel terug overhaal naar beneden valt ie weer stil. Zou het een probleem zijn met de brandstofpomp?verkeerd inspuitmoment? Wel raar dat het opeens tijdens het rijden gebeurde, daarvoor liep hij als een trein. Of een probleem met combinatie van een slechte startmotor? Hopelijk weet iemand wat meer raad, of iemand die hetselfde heeft meegemaakt. even op de hoogte zijn voor de halve motor openleg. Vriendelijke groeten.
MF698

Reacties

ster
Is de dieselolie nog wel in orde???
wim-van-welie
@ster Wat is het, hij start niet meer ,of slaat t,i niet aan ?
Als t,i niet start , dan is de stat motor of de accu slaat t,i niet aan dan kan er meer aan de hand zijn( filter- opvoerpomp-water
MF698
De diesel is nog in orde
+1
5000 fan
Brandstoffilter vervangen en zeefje in de tank reinigen. Check ook even het olieniveau van de brandstof pomp
+2
bas101
Als il jouw verhaal goed lees zit je op dit moment met een defecte starter of platte accu
MF698
@bas101 ja de starter is niet goed inderdaad, maar da kan zeker niet de reden zyn dat ie toen 4-5j terug vlammen uit de uitlaat spuwde
bas101
@MF698 nee , maar je vraag was dat de motor niet startte , om achter t probleem van vuur en rook uit de uitlaat te komen is t praktischer dat je eerst ziet dat je de motor aan de gang krijgt , t probleem van vuur en rook uit de uitlaat kan meerder oorzaken hebben , mogelijk komt er onverbrande dieselolie in de uitlaat vanwege dat er 1 cilinder niet meer ontsteekt .
dendeze
Probeer de motor met de hand twee omwentelingen om te draaien, mogelijk zit één cilinder vol met water of diesel en krijg je hem daarom niet gestart.
Indien dat niet lukt haal de verstuivers er uit en probeer dan eens te starten.
Ik vermoed dat je wel 100% zeker bent dat de batterij goed is?
Zonder de verstuivers zou hij in elk geval vlot moeten starten, aanslaan is dan weer iets anders, maar probeer eerst bovenstaande.
Ik sta er niet bij en kan het dus zo niet zien.
MF698
Batterij is 100% in orde, opgeladen met de druppellader, zal even heel de mazoutleiding volgen vanaf de tank tot de verstuiver& allemaal eens uitkuisen& kijken naar de brandstofpomp zelf
Fordje4600
@MF698 helemaal opgeladen hoeft niet te betekenen dat hij nog heel is, soms hebben ze niet genoeg startvermogen maar zit je wel aan de 12 volt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!