John Deere 1120 - JD 1120 rookt veel, start goed, reviseren?

Met mijn John Deere 1120 probeer ik alles te doen, maar als hij even wat moet werken geeft hij veel rook, vooral bij frezen, ploegen (twee schaar), met hooiwagen door tunnel of over viaduct. En ik werk veel in en om de stad, stadslandbouw, alles biologisch, dus die rook dat ziet er niet zo milieuvriendelijk uit.
Wat kan ik er aan doen? Is motor aan revisie toe. Hij start wel heel makkelijk. Dus toch wel genoeg compressie zou je zeggen? Wel mis ik wel eens wat trekkracht, is toch 52 pk?
WytzeN

Reacties

JD92
Wat voor kleur heeft de rook?
Wimsumar
Beste WytzeN:

Quote:
die rook dat ziet er niet zo milieuvriendelijk uit.

En toch is het een groene trekker. 😉

Er vanuit gaande dat de trekker zwart gaat roken bij zwaardere belasting (onvolledige verbranding van de brandstof) is het zaak eerst "eenvoudige" zaken te controleren.
Is het luchtfilter schoon en goed doorlaatbaar (geen beschadigingen).
De kleppenspeling controleren/afstellen.
Verstuivers testen/afstellen (hierbij kan dan ook gemakkelijk een compressietest gedaan worden).
Vervuilde brandstoffilters vervangen.
Henk 1120
@WytzeN Heb je de gasoliefilters al eens vervangen? Het zou ook kunnen dat de thermostart (voorgloeiapparaat) gasolie lekt. Deze heb ik pas ook vervangen en achteraf lijkt het er op, dat hij veel minder rookt. Hij lekte niet alleen constant naar buiten, maar waarschijnlijk ook naar binnen, in het inlaatspuitstuk. Het gaat om het onderdeel, dat in het inlaatspruitstuk geschroefd is en waar de brandstofleiding op aangesloten is. Het zit trouwens niet op elke 1120, dus daar zal je bij jou 1120 eerst eens naar moeten kijken...

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

cyril848
Hallo WytzeN, ik heb mijn 1120 van 1968 2 jaar geleden gekocht bij Epic Auctions , juist omdat ie zo mooi rond liep en nauwelijks rookte. Ook bij zwaardere klussen nauwelijks blauwe rook. Een half jaar later stond er weer eentje te koop .Uit nieuwsgierigheid gaan kijken, woon er vlakbij. Makkelijk starten maar veel blauwe rook, zeker bij gasgeven, en niet echt mooi rond lopen. Volgens de man van EPIC kwestie van nieuwe brandstoffilters en kleppen stellen. Kwam vaker voor. Misschien heb je hier iets aan. Wat Henk 1120 schrijft over dat voorgloeiapparaat klopt, de mijne heeft dat ook niet , maar start wel binnen 2 seconden. Succes
WytzeN
Dank voor de goede tips. Ja was zeer druk de laatste tijd dus lees dit nu pas. Ik ga kleppen stellen en filters nakijken, ook verstuivers. Thermostart zit er niet op, altijd starten lopen overigens. Nu echter weer nieuw probleem, het lijkt er op dat er een lager van achterwiel stuk is, harde 'klonk' steeds vaker aan rechterkant. Dat eerst maar es even aanpakken dan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!