Illustratie van:

Deutz-Fahr Balenpers - Meer touw achter de knoop

Hallo,

Ik heb een Fahr HD 560 pakken pers. In het begin wat mee gesukkeld. Nu 2 zomers goed gereden. Echter had ik de laatste keer dat ik perste wat losse pakken. Nu zou ik graag iets meer touw achter de knoop willen hebben want volgens mij was dit het probleem. Het bonenstro van de klant gleed wat minder makkelijk doordat het nog wat klam was en ik vermoed dat daardoor het uiteinde van het touw min of meer uit de knoop getrokken werd. Iemand een idee hoe je dit bijstelt?
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

basia
Dit kun je niet bijstellen ; de afstand tussen touwhouder en knoopafwerp arm met mesje is een vaste maat .
Of je zou moeten experimenteren met het mesje iets verder van de touw-houder te zetten op een of andere manier . En de naalden ; komen ook ver genoeg omhoog ?
+1
fastrac3155
@basia volgens mij heb jij idd gelijk, de lengte van de uiteindjes wordt idd bepaald door de afstand van de knoperbek tov mesarm en touw houder.

Controleer idd of de naalden ver genoeg doorkomen.

Misschien zou het kunnen dat het touw net iets te vroeg uit de knoperbek glipt, je zou eventueel een beetje kunnen experimenten met de veerspanning op de knoperbek (veerplaatjes zitten aan de rechterzijde en wijzen schuin naar onderen en liggen tegen het wieltje van de knoperbek), deze zou je een klein beetje strakker kunnen zetten, mr echt maar in stapjes van een kwart omwenteling.

Pas iig op, want een knoper is en blijft een complex apparaat

(Controleer meteen of er geen slijtgroeven in de bek zitten als je toch bezig bent)
polvdv
Bedankt. Ik ga vanmiddag weer persen, dus kan het dan mooi even proberen!
goeiedag eem
@polvdv je kan de druk op de klem schijf iets vergroten met een bout waar een bladveer aanzit, dan zal hij iets minder snel uit de touwschijf glijden tijdens het persen, maar pers je met sisal touw of met nylon touw? nylon touw glijd beter en heb je meestal wat minder problemen mee en wat je doen kan is de druk in de pakken wat verlagen dan gaat het ook beter maar als het gewas wat klam is gaat het persen altijd moeilijker, heb het ook een keer gehad met stropersen werd al laat op de avond en de dag erna zou het gaan regenen, toen het wat dauwde kreeg ik ook het zelfde probleem, de pers wat minder strak gezet en geen probleem weer gehad

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Balenpers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
519