Illustratie van:

New Holland 8160 - cabinevering

Hoi,
weet iemand van jullie of het mogelijk is om cabinevering te monteren op een 8160? en zo ja, of dat ook degelijk meer rijcomfort geeft?

Deel dit topic

Reacties

fiat350
Als je steunen en toebehoren hebt van TM 115-120-125-130 moet dat lukken, dit zal het comfort aanzienlijk verhogen...
jumpforjoy
Je kan er ook een soort fronthef op monteren, die enkel dienst doet om een gewichtblok te dragen. Op de cilinders van de hef komt dan een stikstofballonetje en dit zorgt voor demping van de schokken op de vooras. Dit zou wel helpen. ik ken 2 mensen die zo een soort systeem hebben. Als je wil heb ik wel een foto van zo een zelfgemaakt spul.
_adams
@jumpforjoy: zet ze er maar op ik wil da ook wel is zien
pekelderboer
Lijkt me vrezelijk slecht voor het voorstuk van de trekker en banden enzo. ik zou voor cabine vering gaan maar wel zeker weten dat het wil want je zit ook met bediening van boven naar beneden , hyfroliek enzo .
xylon
Ik heb ook al gezien dat ze een frontlift met stikstofbollen plaatsen en daar dan een gewicht in hangen enkel voor de schokken op te vangen.
TomopSame
Cabinevering is mogelijk indien alles elektronisch (of met kabel in geval van ventielen) gestuurd is, daarmee bedoel ik dat er geen hendels en dergelijke aanwezig zijn zoals versnellingspook.
Een fronthef monteren met stikstofbol is naar mijn meningen nog beter, je kan eventueel de hef achteraan ook voorzien van een stikstofbol.

Maar wat volgens mij de beste oplossing is, is wat trager rijden 😉
_adams
Volgens mij is dat wel goed zon frontlift met stikstofbollen bij onze ahlmann is dat ook zo en het schilt tog veel
jumpforjoy
@xylon: Wat probeer ik uit te leggen? niet verstaanbaar misschien? 😛
HollandNew
Als er een RC in ligt moet het wel kunnen...
En hoe zit het verder dan met dingen zoals het dashboard? Bij een TM zit er een zwart vlak achter 😉
bert8210
Wij hebben een tm 120 dual command zonder cabinevering maar wel met geveerde fronthef, dat scheelt wel maar het is de kost niet waard vind ik, het beste is voorasvering maar dat is onmogelijk. cabinevering zou moeten lukken denk ik, zelfs met versnellingspoken want die zijn niet met stangen maar met kabels gemonteerd. Persoonlijk zou ik ofwel zo verder blijven zrijden ofwel de trekker inruilen voor een geveerde want gelijk wat je later verandert, het kost telkens een bom geld
guy
Groot gelijk bert, zoals fiat350 al zei, die veren en steunen kostten geld!!!
bert8210
A de guy, oe ist ? nog nie gesmolten? warm hé
guy
Enorm, niet te doen he, al aant regenen bij jullie? als ik buienradar bekijk?
Fendttrisixfan
Hier ist al aant gieten geweest !!
guy
Hopen dat wij ook wat regen krijgen... ff gedaan dan met al dat beregenen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
367