Pomp onder in de bron

Bij ons is afgelopen week een beregenings pomp van de buizen gegaan en nu licht die op 45M diepte! komt dit vaker voor? we hebben wel een ijzer met haken enzo er aan maar we krijgen hem nog niet na boven! jullie nog iedeeen?

Deel dit topic

Reacties

ul
Een hele grote magneet, miss proberen geen idee
matthijseemnes
Hey ja dit komt vaker voor dit geeft volgens mij een hogere water opbrengst maar weet het niet helemaal zeker. waarom zou hij naar boven moeten dan ??? je kunt het alteid aan degene vragen die de pomp geplaast heeft.
staaf
Ik snap t niet? Ligt ie in een put ofzo?
pieto84
Je hebt van die pompen die onderin je puls HOREN te zitten, die hebben een hogere opbrengst. Ik heb het idee dat er bij hem een pomp in is gevallen. Dat kan nog wel eens lastig worden.
O N
Een pomp bovenaan de put kan maar tot een 9 meter diep zuigen ongeveer, dit heeft te maken met de atmosferishe druk en de meters waterkolom.

Voor elke diepteput (dieper dan 9-10 meter) moet de pomp zich in de put bevinden onderaan de aanzuigleding)
Normaal is zo een pomp dan opgehangen aan een ketting een elektriciteitsdraad en de aanzuig leiding zelf als de pomp dus in de put ligt lijkt het erop dat ze niet correct is opgehangen.
Maar dat terzijde,
voor op zo een diepte kanje beter degene vragen die de put heeft geboord deze mensen kunnen je vast helpen.
Zelf iets proberen doen op deze diepte lijkt me praktisch onmogelijk.
bart H
Bij ons hebben ze een put van meer dan 100 meter diep en die zit volgens mij vast met een touw
en die pomp van ons weegt ZWAAR en is lang werpig
zou niet weten
ik zou het ook aan de mensen vragen die hem geboord hebben
cih1056xl
Hij is van de buizen gevallen ofzo zeg tie toch?
cih1056xl
Plaatst is een foto voor de duidelijkheid...
janhenk
Hahaha een foto op 45 meter diepte?? 😃
Favorit614
Owwwww lekker is dat , blijven hengelen met een klein haakje lijkt me de beste methode
willem en mf
Eigenlijk moe je een onderwater camera hebben dan zie je wat je doet, alleen een camera voor 45 meter diepte vind je niet. Blijf maar hengelen zou ik zeggen
frank91
Touw met soort hark idee eraan erin gooien en hopen dat er wat blijft hangen?? beste diepte 45 meter.
MF-power
Het bedrijf is er al geweest! en we hebben het 17 jaar geleden ook gehad, ze hebben geprobeerd met een halfe meter ijzer met weekhaken er aan en die moet je in het gat van de pomp zien te mikken(10cm!) en als je hem er in hebt trek je hem omhoog en dan zetten de haken zich uit. de oorzaak: de pomp zit op een buis geschroefd en elke keer als je de pomp aan zet krijgt die en klein rukje en nu is daar onderin iets losgegaan 😞 en toen viel die na beneden met kabel en al! kabel was uit de kast getrokken! alleen de pomp en een stuk buis weegt ongv. 80 KG! en er is wel een bedrijf met een camera enz. we zien wel!
JD 6110
Wordt lastig.. 😃
robert_fendt
Spanbanden aan elkaar knopen, afdalen in de put en de pomp weer omhoog sjouwen 😃
jehan
Aha dus julie hebben er ervaring mee dat dit de twede keer al is
t6010plus
Sterkte
fiatfan
Correctie O N: alleen bij bronnen waarbij het waterpeil dieper is als ongeveer 7 meter. de diepte van de put maakt niet uit, maar wel het aantal meters dat het grondwater zakt als je begint te pompen. Oplossing meest gebruikt: pomp laten liggen en nieuwe plaatsen. maar meestal zijn de eerste 12 meter bijv 200 mm en dan gaat de put naar bijv 90 mm. de pomp blijft dan op 12 meter diepte steken, en dan moet hij eruit.
landbouw
Ajaj dat is miserie in deze tijd .wij hebben ook zo'n pomp en ik mag er niet aan denken dat die naar beneden valt
MF-power
Het is lastig om hem eruit te halen!
we hebben nu zo'n ijzer.. en daaraan staaldraad en dan touw en die moet je gewoon proberen in het gaatje te mikken, mja als je een nieuwe pomp moet kopen moet er niet aan denken! en als hij beetje vast zit zoals vanmiddag knuppen we dat een een kraantje achter de trekker 😃 en dan omhoog met die handel maar vanmiddag bleef die ergens steken 😞
bart H
Nou sterkte zou ik zeggen zou niet weten wat je eraan kan doen
inter-Eric
Ik wens je veel succes ben blij dat de onze bovengronds is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
2