Man komt om onder zitmaaier

Munnekezijl - Bij een ernstig ongeval met een grasmaaimachine is donderdag 1 juli een 63-jarige inwoner van Assen om het leven gekomen.

Het slachtoffer, een medewerker van een hoveniersbedrijf, was bij een bedrijf aan de Hooge Zuidwal gras aan het maaien. Rond 12.00 uur hebben medewerkers van het bedrijf de grasmachine nog gesignaleerd maar toen de Assenaar rond 14.00 uur nog niet klaar was, ging men kijken waar hij bleef. Het slachtoffer werd in een droge sloot onder de maaimachine aangetroffen. Hulpdiensten hebben de man onder de grasmachine vandaan gehaald en gereanimeerd. Helaas bleek hij ten gevolge van het ongeval te zijn overleden.

Deel dit topic

Reacties

mf gek
Is nog geen 10 km bij ons vandaan :S
mooiwar
Dat dat kan met een zitmaaier. ik maai ook vaak met een zitmaaier langs slooten. maar denk je er niet aan dat je ook kan verongelukken.
JD 6110
Soms iets te kort aan de kant willen maaien en toen gekanteld en op de kop de sloot in.? Familie sterkte.
mooiwar
Dat kan ja.
mf gek
Ik denk zoiets ja
mennocase
Voor alle nabestaanden gecondoleerd
mooiwar
Ik heb wel eens op zijn kant in een greppel gelegen maar dan kun je nog wel weg komen
IHFan
Ja is een tragisch verhaal sterke voor familie en bekenden.
massey8690
't blijkt dan toch maar weer gevaarlijk spul te wezen!
hebben hier een stiga, maar die heeft op de voor wielen geen rem, dus maaidek niet heffen als je recht voor een sloot staat want dan is de druk op je achter wiel weg en dan ga je!
(zie wel opmerkelijk veel husqvarna's in de sloot liggen, zullen die iets onveliger zijn qua rijpedaal :? )
Siebenga
Gewoon rolbeugel verplicht maken zijn we van het gezeik af. net zoals sbb heeft hier in het noorden... Boswachter heeft er wel foto's van
superluc
Rol beugel is niet zo handig.
bv :door poortjes?
familie gecondoleert
fendtjuh
Welke poortjes? heb je ook niet zo vaak...
Corne S
Sterkte voor de familie en bekenden.

Die husqvarna is een maaier met knikbesturing. Meestal 4 * 4 uitgevoerd. Dus waarschijnlijk een beetje bij moeten sturen, achterkant zwenkte na de sloot toe. Droge grond, dus glad en rijd achteruit schuin de sloot in.

Dingen rijden best, alleen je moet er heel goed op letten, dat de achter kant heel erg uitzwenkt, je zit zo ergens tegen aan.
KHD Deutz-Fahr
Weet niet hoe het gebeurd is, bekijk het filmpje (!), op het laatst word de zit maaier door een trekker uit de sloot getrokken, lijkt wel of die gewoon rechtdoor is gereden, begrijp er niks van :?. Volgens mij is dat ding helemaal niet gekanteld!
pieto84
Eigenlijk is een rolbeugel op zo'n ding nog helemaal niet zo'n gek idee. Door die knikbesturing heb je gouw dat je achterkant uitzwenkt, en als je pech hebt de sloot in.
mf gek
Het zou ook kunne dat de man onwel is geworden
Dyna-6
Ja mf gek dat dacht ik ook. Alle nabestaanden gecondoleert
fendt-vario
Gadver zeg :? sterkte
fendt-vario
@KHD Deutz-fahr: als hij er vanaf de zijkant in gereden is en ze knuppen het touw er achteraan vast dan kompt hij er altijd zo uit 😉
fendtfan16
Maar als je bij de husqvarna's al rijdend van de stoel af gaat dan hoort die uit te gaan.
is een beveiling dat je nooit wordt ''vermaait''
weurding
Fout, knikbesturing volgt altijd de voorwielen ,linker is een stiga ready zoals wij hebben met achterwielbesturing, juist die dingen breken uit van achteren
massey8690
Hmm, bij de stiga gaat de motor uit als het maaidek in werking gesteld is, anders niet.
idd kan ook zo zijn dat die man onwel geworden is.
KHD Deutz-Fahr

fendt-vario - 55 minuten geleden
@KHD Deutz-fahr: als hij er vanaf de zijkant in gereden is en ze knuppen het touw er achteraan vast dan kompt hij er altijd zo uit 😉

KHD: Moet je het filmpje ff bekijken, maar het zou best kunnen wat je zegt.
weurding
Het maaidek gaat bij onze ook wel uit, maar dat wil niet zeggen dat je de machine niet meer boven op je kan krijgen in een sloot, hoeft niet door het maaidek geraakt te zijn, 250 kilo bovenop je houd je niet lang vol
bunny bunn
@fendfan16 dat hoort wel zo ja maar bij veel gevallen wordt die er af gehaald omdat de mensen dat onhandig vinden als er even iets in de weg staat dat ze dan de maaier weer aan moeten zetten
mf gek
Ik denk dat de man
gewoon een hartaanval of weet ik veel wat heeft gehad en toen de sloot in reed
Groothengeveld
Er zit standaard vaak een beveiliging in de stoel van een zitmaaier. Als je dan opstaat tijdens het rijden of als de messen aanstaan dan slaat het ding af. Soms hartstikke irritant ik weet het. Maar haal het niet in je kop om dat systeem te verwijderen. Ik zeg dit uit ervaring.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
1