Illustratie van:

Schlüter Super 900 V - Luchtremmen schluter super 900v

Ik ben bezig mijn schluter super 900V op te maken , maar wie kan mij helpen met onderdelen voor de luchtremmen van knorr bremse en graubremse , normaal bestaan er revisiesets maar kan deze niet vinden ? Wie heeft de originele nummers van deze componenten , er staat niks op buiten knorr bremse en graubremse

Deel dit topic

Reacties

schluterman
Ik had mijn compressor kapot van mijn schlüter super 850v en heb van een fendt 612 een revisie compressor erop gezet was precies hetzelfde dus misschien heb je er wat aan om bij fendt te kijken
Schluterfan
Dieter, is het luchtremsysteem origineel af fabriek op de trekker gezet of achteraf? Je kan anders informeren bij Egelseer of zij zulke revisie sets hebben.

Je kan hen mailen en geef het serienummer op. Dan kunnen ze ook nakijken op de machinekaart of er informatie van die remmen genoteerd is.
Burm dieter
@Schluterfan hallo schluterfan ,merci voor de info . Bij wie kan ik een waterpomp voor mijn schluter kopen ?
schluterman
@Burm dieter waterpomp is niet aan te komen. Wel revisie sets maar zijn prijzig
Schluterfan
@Burm dieter

De waterpomp zelf is niet meer verkrijgbaar dacht ik, miss dat schluterwilli er nog gebruikt heeft liggen. Revisie set is wel te krijgen net zoals het schoepenrad. De as weet ik zo niet uit het hoofd. Dat kan je opvragen bij Egelseer. En moesten ze niet meer leverbaar zijn en je hebt de originele as nog, dan kan je die eventueel laten namaken in een draaierij. Het enige moeilijk aan de as zijn de uitsparingen aan beide kanten voor het maantje.

Wat heb je voor met de waterpomp?
Huuuuub
Graubremse is niks meer van te krijgen qua sets. althans voor de compressor niet.
Als je cilinder en zuiger nog goed zijn kun je er nieuwe zuigerveren bij laten zoeken en je cilinder laten honen.
Lagers zijn volgens mij allemaal gangbare kogellagers.

Ik heb nu 2 graubremse compressors op het werk liggen welke de oud ijzerbak in kunnen, een nieuwe kopen is goedkoper dan deze nog maken... dan zou er een overmaat zuiger bij gemaakt moeten worden, en de membranen bijgezocht moeten worden.

Mijn advies. als de compressor goed was monteren en hopen voor het beste. en bij problemen voor een nieuwe gaan.
Schluterfan
Miss een rare vraag, is het merk nu Knorr of Knott? Ik heb in mijn Compact nieuwe remcilinders gezet in de achteras en op de bevestigingsplaat van de remtrommel stond een plaatje waar op stond Knott ipv Knorr.
schluterman
@Schluterfan klopt heb ik ook gezien bij de compact en mijn super
bas101
Knorr is fabrikant van luchtdrukartikelen en Knott van wagenassen .
Schluterfan
@bas101

En niet aangedreven voorassen ook, de Schluter S60 heeft als weinige Schluters een vooras van dit merk.
+1
bas101
Daarom schreef ik ook wagenassen en niet assen om verwarring met bijv aandrijfassen of assen in machines te voorkomen .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 900 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0