Kuhn hark GA381GM - curvebaan vervangen

Ik heb een Kuhn hark GA381GM op het oog maar de curvebaan moet vervangen worden. ik zie niet op tegen wat sleutelwerk en zou dit zelf willen doen. Ik hoop de hark voor een prikje te kunnen kopen en op die manier een goedkope machine te hebben. Heeft iemand hier ervaring mee en valt dit mee of tegen? Heeft iemand een idee van de prijs van een curvebaan?
Tom1640

Reacties

berndvelthuis
Nieuwe curverbaan kost bij granit 254 bruto ex en bij kramp 406 bruto ex
boereke
Ben je zeker dat het kroon en pignonwiel nog goed zijn? Anders ben je zo 1500€ kwijt aan tandwielen, lagers en je curvebaan. Als je de hark tegen oudijzerprijs kan kopen, en ze is verder technisch ok (geen speling op de tandarmen), zou ik echter niet twijfelen. dit zijn goede harken (komen nog uit de goede kuhn periode) en relatief makkelijk om aan te sleutelen.
originele kuhn curvebaan heb ik trouwens zelf dit jaar bij dealer gekocht, 275€ ex btw
Tom1640
@boereke Het kroon- en pignonwiel zijn vorig jaar nog vervangen.
De curvebaan is gesneuveld bij een botsing. De armen zijn niet krom.
De hark is van 1985. Hoeveel zou het in deze staat waard zijn?
boereke
Meer als 500€ zou ik er persoonlijk niet aan geven, je mag niet vergeten dat er nog wel wat sleutelwerk aan is. Maar nogmaals, het zijn fijne harken om aan te werken; simpele, degelijke techniek!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!