Balenpers 342 naalden op tijd zetten

Hallo,

Afgelopen zomer heb ik pech gehad met jd 342 pers die ik afgelopen 15 jaar mooi geperst.

Dit keer was knoperas gebroken
Naalden gebroken

Knoper as is aan elkaar gelast

Hierna hebben we naalden aan elkaar gelast en hand getest daarbij was er niks aan hand

Toen na pak of 2 was het weer raak.
Beiden onderdelen weer stuk.

We hebben toen nieuwe naalden besteld en zelf erop gezet.
Knoperas weer aan elkaar gelast.
Alleen ik vraag af wanneer zet je naalden en hamer op tijd.

Op dit moment staat hamer richting naalden en als hamer net weg zijn, komen naalden al naar boven. Is dit goed of moet dit moment iets later?

Hopelijk kunnen jullie mij erbmee helpen.

Groet
paul-mertens

Reacties

Fordje4600
Zitten er geen markeringpunten/strepen op de tandwielen?
paul-mertens
@Fordje4600 waar zouden die dan op zitten, we hebben wel x met stift opgetekend en laten draaien maar na slag komen de makering niet weer terug opzelfde punt. Ik wacht af op andere reacties /)
Fordje4600
@paul-mertens misschien staat het in het onderhoudsboek/werkplaatsboek als je die hebt, anders heb ik geen idee
paul-mertens
@Fordje4600 velen zeggen dat handleidingboek via internet te vinden zijn, maar ik kom ze nergens tegen?
flip1150
@paul-mertens Kan het zijn dat je een ketting ingekort hebt? Er zijn kettingen die je niet mag inkorten omdat anders de timing verloopt
paul-mertens
@flip1150 nee, naalden waren kapot gegaan door metaalmoeheid.
Klein Rot
Bij een B47 was het zo dat de naalden door uitsparingen in de perskop omhoog kwamen, ze drukten dus niet door het te persen materiaal. En het was ook zo dat de inleg vingers, die het te persen materiaal in het perskanaal drukten, op tijd moesten staan. Ik weet niet hoe dat bij jou pers is/werkt.
echte844
Als je op YouTube kijkt naar how a knotter works van New holland kun je al veel zien.
biede merken werken met raspe knopers dus daar zit het verschil niet.
mdoornekamp
Ik zou de knopen as liever vervangen door een nieuwe
paul-mertens
@mdoornekamp enige idee hoe duur dat is? Ik kan nergens juiste as vinden op internet. En bij john deere dealer heb ik keet gemaild en meneertje beantwoord dat as 360 euro kost.
DANOONTJE POWERR
@paul-mertens
Je hebt nu volgens mij meer dan 360 euro ellende.
paul-mertens
DANOONTJE POWERR
@paul-mertens
Er gaat in de reparaties toch ook tijd en geld zitten en als de boel dan gelijk weer stuk is had je misschien beter meteen een nieuwe as kunnen kopen.
Je rekent misschien je eigen tijd niet maar eigenlijk zou dat wel moeten, het gaat tenslotte nooit stuk als je het rustig hebt.
jan_case745
Terwijl de stamper het hooi samen drukt komen de naalden door de uitsparing van de stamper omhoog. Daarna wordt de baal geknoopt en gaan de naalden terug naar onder als de stamper al terug weg is
paul-mertens
@jan_case745 ok, dan zullen we dat fixen. Dacht dat per pers anders was qua verhouding naalden en perskamer. Blijkbaar moet naald al boven zijn als perskamer net weg is.
jan_case745
@paul-mertens zo hebben wel in ieder geval onze pers geregeld nadat onze naald krom geweest is. Die naald hebben we toen recht gemaakt en opnieuw gebruikt. De naalden hebben we zo gezet dat ze beginnen omhoog te komen op het moment dat de stamper bijna achter is. En daar hebben wel tijdens het persen geen probleem meer mee gehad. Onze is een Jones balers pers
paul-mertens
@jan_case745 dank je wel voor tip:)
paul-mertens
Ik zit net te denken, stel, koopas breekt af, zou de beveiliging voor naald dan werken? Want op de knoopas zit een tandwiel die wordt aangedreven dat naalden naar boven gaan tegelijk beveilging tegen stamper tegenhoudt als wat fout gaat. Geen idee of die nog werkt als knoopas afgebroken is..
cornelissen
@paul-mertens Denk het wel,deze pal,die dus in het perskanaal omhoog komt tijdens het knopen, wordt bedient door het juk ,waar de naalden aan zitten
kerstrunner
Bij Gallignani moeten de naalden vertrekken als de "stamper" nog naar achter aan het bewegen is,zo snel mogelijk maar opletten dat ze niet in het hooi prikken want dan kunnen ze terug allebei breken. Best laten afstellen door iemand die ermee vertrouwd is. Is namelijk bepalend voor de rest van het knoop proces
fendt2
Concurent / collega zoeken met dezelfde pers. Die nog goed op tijd staat. Kun je vergelijken. Maar met een handleiding moet het ook lukken.
fendt2
@fendt2 john deere 342 baler free download. In google intikken komt er van alles naar boven.
+1
Wimsumar
Beste Fendt2:

Quote Reactie van @fendt2:
free download

This is free download:

Manual John Deere 336:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Manual John Deere 346 baler:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

@Paul Mertens:

Sorry, geen manual voor type 342.

Misschien kun je ook wat leren van andere merken:

kievitjeburen.nl/content/2017/…

P.S.: Informeer daar ook voor onderdelen.
paul-mertens
@Wimsumar harstikke bedankt voor je hulp, nu zal ik rustig doorzoeken hoe en wat in elkaar zit, hopelijk leren we hier wat van haha
paul-mertens
@fendt2 lastig als je verder niemand hier nog rond ziet rijden met dat pers. Meeste van deze persen zie je alleen in frankrijk/italie/iedergeval niet hier in biirt
fendt2
@paul-mertens wordt een vakantie met een goed doel.
paul-mertens
cor-bakker
De naaldrem controleren of dat de naalden niet tijdens het persen in het pers kanaal zakken deze moet schoon en olievrij zijn .
de wagen vang pal controleren zodat de pers wagen nooit de naalden stuk kan drukken.
als de naalden net omhoog komen als de perswagen achterin komt en de invoer achterin dan staat hij goed, maar als je hem door met de hand 3 x een knoop laat maken en de afstelling is niet verlopen heb je kans dat hij goed staat.
maar de naaldrem zit op de knoper as dus controleer die eerst maar eens
cor-bakker
Ik bedoel met perswagen achterin aan het einde van de persslag
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!