Ford 7610 - Carterdruk bij koude motor

Hallo,
Ik kwam een ford 7610 tegen op internet. Dus ik ben vanmiddag even gaan kijken. Wat mij opviel is dat de trekker bij koude motor al Carterdruk geeft. Nadat ik de peilstok er uit had getrokken kwamen er kleine olie spetters uit de peilstok. En dit al bij een koude motor. Dus zal de trekker eenmaal warm, behoorlijk olie er uit persen was mijn redenatie. Nu heb ik niet zo veel ervaring met deze motoren dus vraag ik hierbij jullie ervaring. Wat is normaal bij deze motoren?
Alvast bedankt voor de moeite! M.vr.gr.
MBos

Reacties

+1
MarkOntario
Heb een 6410/III van '91, nieuw gekocht, bij 2000 uur hebben we er een turbo op laten zetten, dan wordt het dus een 7610. Heeft zeker geen makkelijk leven hier, hij staat voor een 26 kuub voermengwagen. Heeft nu dus 14000 plus uur op de klok.....ik denk dat het een beste trekker is.
Gr. Mark
DualPower
Heb ook een 7610 (Gen. II, 2wd) en heb er nooit problemen mee. Bij ons staat hij 's zomers tussen de front+achter trommelmaaiers (5.7m, zie foto's) en heeft ie het best zwaar mee; hoge werktemperatuur en bij zwaar gras ook soms aan de kook. Maar hij doet het probleemloos, ook hydraulisch moet hij aan de bak maar nooit wat kapot. De onze geeft ook wel iets carterdruk maar een beetje is niet erg.

Ik heb één keer stilgestaan, maar dat was 's winters toen er paraffinevlokjes in de (zomer)gasolie kwamen 😁
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7610 en hebben de trefwoorden carterdruk en Koude motor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!