John Deere 1640 - Knop rechts naast de stoel met min/max erop

Hallo waar dient de draai knop rechts naast de stoel voor met min/max erop voor ?
Johndeere85

Reacties

Wimsumar
Beste JohnDeere85: Dat is de knop om de gevoeligheid in te stellen tussen de positie- en trekkrachtregelingsfunctie van de hefinrichting.

Zie pdf pagina 54:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
Johndeere85
Heb je misschien wat meer uitleg vandaag met grond aan de gang geweest met de grondbak maar heb geen idee waar hij op staan moet op min pakt hij de bakken zand wel en op max zegt ie doe het zelf maar hahaha
+2
Wimsumar
Beste JohnDeere85:

Quote Reactie van @Johndeere85:
op min pakt hij de bakken zand wel en op max zegt ie doe het zelf maar

De min-stand is de zogenaamde positieregelingstand voor hefinrichtinggebruik (zoals het werken met de grondbak). De stand "max'' is bedoelt voor grondbewerkingen (bijvoorbeeld ploegen).
Johndeere85
Of misschien iemand anders die me er meer over vertellen kan merk alleen verschil met de hefhendel die dan later reageerd moet hij verder omhoog om de hef helemaal boven in te krijgen
old man jose
@Johndeere85
Misschien staat het wel beschreven on de "gebruiksaanwijzing" van jouw "Johnny"
+3
jammermaarhelaas
@Johndeere85

Ik ken de JD trekkrachtregeling niet, maar zoals je beschrijft is het precies zoals @Wimsumar al zegt.
Min is dan voor het werken met een grondbak, de hef en de hendel werken dan als het ware 1 op 1, op stand max reageert de hef op de hoeveelheid trekkracht, en hoeveel trekkracht er nodig is om de gewenste werkdiepte te krijgen dat stel je in met de hef hendel. Doe je in de max stand de hef hendel helemaal omhoog, dan gaat de hef sowieso geheel omhoog. Dat is om je bodembewerkings werktuig uit de grond te heffen, bijvoorbeeld een ploeg of cultivator.

Verdere details zal een JD kenner je kunnen geven.

Mijn advies is: ga nooit werken op de trekkrachtregeling met een grondbak of iets anders waarmee je geen bodembewerking doet, je hebt dan namelijk kans dat de hef onverwacht reageert, en jou klemdrukt, of erger, je raakt 1 of meerdere lichaamsdelen of je aardse leven kwijt.
+1
hobbyboer
@jammermaarhelaas Vergeet ook vooral het aan en afkoppelen van machines niet, dan ook niet op trekkrachtregeling laten staan!

Ik heb het regelmatig gezien dat dat vergeten wordt of dat ze het zelfs helemaal niet weten.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @hobbyboer:
of dat ze het zelfs helemaal niet weten

Precies.

Velen weten niet hoe je een hef instelt, zijn zelfs mensen die op positieregeling gaan ploegen (met een half of geheel gedragen ploeg).
Wimsumar
Beste Jammermaarhelaas:

Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Precies. Velen weten niet hoe je een hef instelt,

Quote @Hobbyboer:
"dat dat vergeten wordt

Precies, vergeet het maar. Wel of niet gehinderd door de kennis opgedaan uit een trekkergebruikershandleiding zul je eerst "per ongeluk" moeten ervaren hoe een hefinrichting kan reageren als onbewust met de verkeerde keuzestand ( met name trekkreachtregeling in plaats van positieregeling) wordt gewerkt (of risicovoller: machines aan-/afkoppelen).

P.S.: Met name FENDT 100 en 300-serie (mechanische hefbediening) zijn gevaaarlijke 'ratten' met de positie-/trekkrachtregelinghendel bij de topstangbevestiging.
JD3010
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Velen weten niet hoe je een hef instelt, zijn zelfs mensen die op positieregeling gaan ploegen

Als dat bewust gedaan wordt, zie ik daar weinig problemen mee. Ik ploeg bewust op positieregeling.
jammermaarhelaas
@JD3010

Ik doelde op mensen die het werk niet voor elkaar krijgen omdat de cultivator oid. de trekker de baas is vanwege foutieve instelling van de hef, 4wd niet aanzetten en de banden hard, ja, dat gebeurt echt.

Ploegen op positieregeling kan uiteraard ook een bewuste keuze zijn omdat dat beter werkt onder de gegeven omstandigheden.
JD3010
@jammermaarhelaas Als je bewust bent met wat je doet, kun je een heel eind verder komen. Kijken naar het geleverde werk en de omstandigheden geven vaak veel meer info dan van te voren bedacht kan worden. Er wordt inderdaad soms een hoop afgeknoeid.

Er is nu bijv. ook een discussie gaande over welke bandenspanning nodig is. Ik vind het wel grappig om dit te volgen, reageren doe ik maar niet.
trean
@hobbyboer ben wel eens aan het balen wikkelen geweest op de mengregeling.. duurt wel even voordat je dat doorhebt..
suggs 73
Heb hem standaard halverwege staan .
Wimsumar
Beste Suggs 73:

Quote Reactie van @suggs 73:
standaard halverwege staan

Zo'n reactie zonder onderbouwing zuigt. Waarom zou je die hendel (nota bene zittend op de trekkerstoel onder handbereik) juist daar willen hebben staan?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!