Ford 7710 - Pto schakeld niet in

Pto schakeld niet in! hoe word deze in geschakeld mechanische of op olie druk? en hoe het beste diagnose stellen wat er defect is? mvg patrick
patriek-opperman

Reacties

jammermaarhelaas
Het is een onafhankelijke PTO, de aandrijfas hiervan draait altijd mee als de motor draait. Met de bedieningshendel zet je een hydraulisch ventiel om, de PTO wordt gekoppeld met een hydraulisch bekrachtigde lamellenkoppeling. De olie hiervoor komt van een aparte kleine tandwielpomp bij in de hoofdpomp in de achterbrug.
Wanneer je de PTO uitschakelt wordt deze geremd met een remband zodat hij niet blijft meedraaien door de wrijving in de lamellenkoppeling.

Is de achterbrugolie aan het peil?
Doen de hef en externe hydrauliek het wel? (dit is een controle op aandrijving van pomp en PTO)
Staat de PTO stil als deze niet is ingeschakeld?

Indien er een cabine op staat: is het zeker dat de bedieningshendel in de cabine ook echt het bedienings-asje wat de achterbrug in gaat, bediend en dat er onderweg geen stang of hevel los ligt?
patriek-opperman
Bedankt voor de reactie olie staat op peil.
en de hef en hydroliek werkt.
de pto staat als de motor loopt zowel in als uit geschakeld. ik kan de pto met de hand draaien gaat wel met weerstand.
patriek-opperman
Sorry pto staat "stil" zowel in als uitgeschakeld
jammermaarhelaas
Heb je een PTO toerental-keuzehendel? Staat deze niet tussen de 540 en 1000tpm in, en schakelt deze daadwerkelijk? Wanneer deze tussen de twee standen in staat dan staat de PTO vrij, en is de PTO stomp met de hand te draaien (de toerental-schakeltandwielen komen pas na de PTO rem). De hevel die de tandwielen schakelt gaat opzij van de achterbrug, naast de PTO stomp, de achterbrug in.

Als het PTO aan/uit bedienings-mechanisme ook naar behoren werkt (het asje wat de achterbrug in gaat wordt gedraaid als de hendel word bediend) dan is het even wachten op een TF-er die er meer van weet.
Dat je de PTO stomp met de hand kunt draaien kan een teken zijn van een onvoldoende werkende rem, in goede conditie kun je hem alleen met de hand draaien wanneer de bedieningshendel halverwege staat, en de motor uit ! (of, als je een toerental-keuzeghendel in de cabine hebt, deze neutraal staat).
vandewalje
Het komt vaak voor bij ford, dat het buisje die de oliedruk toevoert naar het olieventiel loskomt uit het ventiel. had dit ook voor met mijn ford.hefdeksel afgenomen en buisje terug monteren en een extra borging gemaakt zodat het buisje niet meer los kan komen
Je kan gemakkelijk de olie pomp er uithalen en daar zit ook een stopje voor je lage druk meten
patriek-opperman
Oke en waar zit dat stopje en wat moet de deuk zijn mvg patrick
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!