Illustratie van:

Yanmar 1300D - Kunstogen potje boven op motor

Boven op de motor van mijn Yanmar 1300d zit aan de linker kant een klein kunststof potje deze is momenteel leeg, waar dient deze voor.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Wimsumar
Beste HarrieSuperDexta: Vermoedelijk is dit de zogenaamde carterontluchting. Via de carterontluchting kan lucht in en, met name, uit de motor ventileren. (Langs de zuigers lekt altijd iets compressielucht. Dit moet zonder druk in de motor op te bouwen kunnen ontsnappen via de carterontluchting).
Harriesuperdexta
Oké Dankje. Zag een filmpje op you tube dat ze er iets benzine of diesel in gooide en dan voor gloeien en dan starten. Maar geen idee waar dit voor was, en waarom.
Wimsumar
Beste HarriSuperDexta:

Quote Reactie van @Harriesuperdexta:
filmpje op you tube dat ze er iets benzine of diesel in gooide en dan voor gloeien en dan starten.

Ja, nu ik dat filmpje ook gevonden/gezien heb zie ik ook dat dit niet de carterontluchting is maar het kunststoffen potje is het brandstofreservoir van de koudstartvoorziening (vlamstart).

Harriesuperdexta
Beste Wimsumar.

Wanneer en waarom moet ik deze gebruiken, misschien domme vraag maar ben nu net een week in het bezit van de Yanmar dus een leek wat deze betreft.

Groet Harrie
Wimsumar
Beste HarrieSuperDexta:

Quote Reactie van @Harriesuperdexta:
Wanneer en waarom

Deze YANMAR 1300D heeft vermoedelijk een indirect ingespoten dieselmotor, een motor die eigenlijk altijd met behulp van voorgloeien moet worden gestart. Sommige merken/typen hebben daarvoor electrische verwarmelementen (gloeispiralen, gloeibougies) maar deze YANMAR 1300D heeft het zogenaamde vlamstartsysteem.
Een electrische gloeispiraal, laat na voldoende heet te zijn een klepje openen waardoor brandbare vloeistof (diesel, uit het bovengeplaatste potje. Geen benzine gebruiken!) op het 'gloeiende' verwarmelement stroomt en ontbrandt. Het vuurtje wat daardoor in het inlaatspruitstuk ontstaat verwarmt vervolgens de aangezogen lucht bij een startpoging.

Op pdf pagina 28 staat de koudstartprocedure:

Manual YANMAR 195:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/YM195_240.pdf/
Harriesuperdexta
Beste Wimsumar

Hartelijk bedankt. Zeer duidelijk nu

Groet Harrie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Yanmar 1300D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN