Deutz D4005 - rechter hef arm krijg ik er niet uit

I.v.m montage nieuwe keerringen had ik de linkerhef arm al los, maar de rechter zit wel beweging in (halve cm heen en weer) maar komt niet er uit.Zit nog ergens tegenaan van binnen, mijn gedachte is rechts ziet het zelfde er uit als rechts en zit in de midden in een mof. Zo te zien van de zij zit rechts nog muurvast in de mof en loopt de mof tegen een rand (waarschijnlijk brons bus). is het verstandig om met een lang stoot ijzer binnendoor van links naar rechts de arm los te slaan of is dat schadelijk. op onderdelenboek niet te zien hoe het precies zit.
argenterio

Reacties

argenterio
Afbeeldingen bij vraag

(klik om te vergroten)

Binnenzijde waaruit hefarm links zicht richting rechts mof met spiebaanen en deel hefarm rechts

(klik om te vergroten)

Onderhoudsboek niet te zien of mof los kan van hefarm rechts

(klik om te vergroten)

Hef arm links met deel as dat dan in de mof in het midden steekt.
Wimsumar
Beste Argenterio:

Quote Reactie van @argenterio:
Afbeeldingen bij vraag

Moet je bout nr 130 niet geheel los-/uitnemen om de rechterhelft er uit te kunnen pakken?

argenterio
Bout 130 (slecht leesbaar) is bij mijn trekker een doorlopend draadeind met aan beide zijden een moer. kan er niet geheel uit loopt dan tegen spatborden aan. maar ik kan hem geheel naar links of rechts tegen het spatbord bewegen (soepel). Dus daar kan het niet aan liggen. met een hol buisje van +- 20 cm kan ik over het draadeind heen een klap tegen de hefarm-as geven maar inderdaad weer weinig ruimte ivm spatbord.
bij nader inzicht denk ik dat onderdeel 134 de brons bus is en zal~136~de mof zijn op bovenstaande foto.(mof met armpje aan hefcilinder)......
argenterio
Gelukt..!!! hefarm moest even schrikken! heb een paar gerichte klappen vanonder tegen lange deel hefarm gegeven. En kon hem toen zonder moeite los naar buiten schuiven. Denk dat de vertande/spiebanen op de hefarm-as en de mof-van hefcilinder door de normale hef kracht/druk even moesten schrikken door klap in tegengestelde richting..!!!
Nieuwe keerringen er in en weer dicht. klaar........volgende punt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!