Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Verstuivers afstellen na kleppen stellen?

Nadat ik de kleppen heb gesteld op 0,25 allemaal. is het net of hij soms wat te weinig brandstof krijgt. stationair gaat hij soms beetje omhoog in toeren en daarna weer lager. de trekker heeft jaren goed gedraaid maar laatste 5 jaar wat slechter starten en kwam er achter dat er geen speling meer zat tussen klep en tuimelaar bij elke klep waardoor compressieverlies natuurlijk. maar kan dit betekenen dat ik ook aan de verstuivers moet werken? heb de nozzels er wel uit gehad en schoongemaakt. Ook zag ik aan de bovenkant van de verstuivers nadat ik de grote moer had los gedraaid dat daar een koperen of messing stel bout of draadeind in zit die je met een platteschroevendraaier kan draaien. 2 zaten vast 1 wat losjes die ik kon draaien. de 2 die vast zaten zitten rond 1,4-1,7 cm uit de verstuiver gedraaid. de andere wat kan ik verder draaien voor die vast gaat zitten. hiermee dacht ik dat je het aantal bar kan stellen? hierop komt weer een soort busje met moer die het borgt en afdicht en bovenop het overigediesel uit kan. nu de vraag hoe moet dit staan of moet ik er niks aan doen? hoor wel wat over verstuivers laten testen maar precies weten doe ik ook niet.... gr jan

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
@jannie2001 verstuivers kun je alleen afstellen aan een tester.
jannie2001
@redeagle14 ah ja dat dacht ik al. stel dat zou op papier 180 bar moeten zijn. en de pomp levert nog 160 kan dat dan kwaad om hem op 180 te zetten? of moet je daar rekening mee houden door 170 te hanteren? zal hij minder vermogen hebben bij een te lage druk? of te hoge?
+1
redeagle14
@jannie2001 verstuivers op 150 bar en kleppen op 0,30.
Fast Eddy
Gewoon afstellen naar de originele waarde`s. Dan moet het goed komen.
Toon.
Ik denk dat dit een goed idee is en als je zeker bent dat je alle andere ideeën die hier gegeven zijn hebt opgevolgd, denk ik dat het ook interesant is om je mazoutpomp eens te bekijken. Achter het plaatje waar het merk (sims) op staat zal je een rail vinden waarop 3 verstelbare onderdelen vinden die je kan loszetten met een bout met vierkante kop. Je kan deze dus verzetten waardoor je meer of minder gas per inspuiting kan instellen. Let er op dat ze zeker even ver van elkaar staan. Succes ermee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden verstuivers en test geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN