Fendt 305 LS - Radio hapert bij hoger volume

De oude radio in onze 305 is vorig jaar kapot gegaan daarom hebben we deze vervangen met een nieuwe radio. (een Fendt ft412) Tijdens het aansluiten hadden we al een probleem met het feit dat deze radio 3 soorten voeding nodig heeft (constant, contact en verlichting) en boven in de cabine is alleen constant voeding aanwezig. dit hebben we opgelost door alle drie de verbindingen constant voeding te geven.

Hiermee werkt de radio wel, maar als je deze op een hoger volume wilt zetten begint de radio te haperen. Ik dacht dat dit lag aan een slechte stroomvoorziening, om dit te testen heb ik een tijdelijke draad direct van de radio naar de accu gelegd zodat een voeding probleem uitgesloten kan worden, maar het probleem blijft bestaan. (de oude radio had dit probleem trouwens niet)

Heeft iemand hier een idee waar het aan kan liggen?

Deel dit topic

Quintto

Reacties

JohnDeere5085
Aansluitingen naar de boxen eerst controleren?
wotan2
@JohnDeere5085 of de boxen zelf.
ster
Radio niet voluit zetten, probleem op gelost 😂
Fendt926Driver
Jou nieuwe radio kan meer ohm op de luidspreker zetten dan jou luidsprekers kunnen hebben. Meeste luidsprekers hebben een inpedantie van 4 ohm. Jou radio levert waarschijnlijk meer.
Dus of niet voluit zetten of een ouder radio of betere luidsprekers
Quintto
@Fendt926Driver dat zou kunnen, maar hoe verklaart dat deze radio minder hard kan dan de oudere, bij een bepaald volume stuurt die toch een vaste hoeveelheid stroom naar de luidspreker?
Quintto
@JohnDeere5085 heb ik net naar gekeken maar dat zit gewoon goed verbonden met een kroonsteentje.
old man jose
@Quintto
Quote:::: !!!!! dat zit gewoon goed verbonden met een kroonsteentje !!!!!

Ja ja dusssssss.
jammermaarhelaas
@old man jose

Krimpen is beter (doe ik altijd, maar zonder te weten wat echt beter is) ?
Toer Traktor
Je nieuwe radio heeft een vermogen van 4x 10 Watt. Ik vermoed dat je oude radio een wat zwaardere versterker had en dat deze gewoon niet zo hard kan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!