Ford 3000 - Stuur ford 3000

Hallo ,

Ben sinds dit weekend in bezit van een ford 3000 maar zijn stuur gaat heel stroef . heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn of wat ik hieraan kan doen ?

Deel dit topic

Benny2

Reacties

international-633
Zijn je banden versleten?
Benny2
Nee banden zijn nog in goede staat .
wouterdp
Combinatie van verschillende factoren,
beginnen met fusees te smeren.
wssl druklagers op fusees kapot en overmatige speling op de bussen van de fusees.
mss ook de geleide baan van de kogels in het stuurhuis beschadigt.
jumpforjoy
Krik hem eens op onder de vooras, zodat de voorste wielen van de grond komen. Stuur dan eens, dan kan je zien als hij vlotter gaat. Schud ook eens met de wielen, dan zie je ook de speling op de vooraslagers en bussen van de fuseepennen. Daar is Ford nogal gevoelig aan. En smeer alle punten eens door, dat helpt soms al wat. Maar als hij nooit deftig gesmeerd is heb je meestal veel speling overal.
mf 35X driver
Als je n trekker zonder stuurbekrachteing hebt stuurt hij altijd zwaar als hij stil staat als je rijd gaan het n stuk lichter ne met iets zwaarders in de hef is het net stuurbekrachteging moet je gewoon aan wennen
menke
Controleer even de bandenspanning. Misschien zijn die wat aan de lage kant. En verder net zo als iedereen al gezegt heeft. Smeer alle bewegende delen voor het sturen in. Krik de vooras helemaal op. En smeer die nu is door. Trouwens z`n 3000 stuurt zwaar.
lanzkundendienst
Ik denk dat het stuurhuis het euvel is, lager onderin kapot of worm versleten, komt vaker voor in de 1000 serie zonder stuurbekrachtiging. Vaak willen ze maar 1 kant uit goed sturen en de andere kant loopt ie vast.
jd-tiessink
Goed smeeren en de voor banden op pompen doet wonderen
Benny2
Hallo ,

banden beetje harden opgepomp en stuur gaat al stukken beter . alvast bedankt allemaal voor jullie informatie .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!