Illustratie van:

Iseki TS 1610 - Mayo / bruine drab in radiator

Heb recent ontdekt dat er bruine smurry in de radiator zit van mijn iseki ts1610. Heb de koelvloeistof vervangen en gespoeld met vijf liter water om te zien of dit herhaald en helaas wel. Iemand tips om te bepalen wat het euvel is? Vermoedelijk koppakking, maar wellicht is het iets anders.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Vul de radiator eens met 5 liter water en een halve kilo soda. laat hem daar eens 5 uur op draaien tap het af en doe het nogmaals en misschien nog een keer misschien is het vervuiling in de koel kanalen die er eerst helemaal uit moet.
een kapotte kop pakking leidt niet direct tot een bruine smurrie.
smurrie doet mij denken aan roest water. dus geen koel vloeistof erop gehad
Paardekracht
@Fendt926Driver Bedankt voor de tip. Ik ga het vandeweek direct proberen. De smurrie leek een soort mayonaise, maar dan lichtbruin. Radiatorcapucino 😄
Mdbm
Ik had dat ook met een iseki landhope. Ik heb er nooit iets aan gedaan en hij bleef werken zonder heet te lopen. Geen idee wat de oorzaak was.
Paardekracht
@Mdbm ik heb geen idee of het kwaad kan en of het een indicatie is van een ander probleem. Maar heb inmiddels wat goede tips waar ik mee aan de slag kan...
Wimsumar
Beste Paardenkracht: Herkenbaar, die bruine drab. Toen ik mijn z.g.a.n.-gereviseerde import ISEKI kocht bleek er nog een 'half Aziatisch rijstveld' (o.i.d.) in het koelsysteem te zitten.
Jij hebt onlangs toch het aftapkraantje vervangen(?). Het zou kunnen dat verschillende merken koelvloeistof en/of antivries met elkaar (af)gereageerd hebben nadat je de radiateur weer bijgevuld hebt.
Paardekracht
@Wimsumar ik heb inderdaad recent de radiatorplug vervangen. Er zat eerst water in, en heb nu Croon SP12 koelsvloeistof erin gedaan.
paulusmahandel
Vaak wordt er door de Japanners sodawater in de radiator gedaan bij de export tractoren.
Hierdoor roestvorming.
Ja klinkt stom maar schoonmaken zoals @Fendt926Driver zegt.
Daarna nogmaals met radiator cleaner bij de meeste auto-onderdelen handel te verkrijgen.
En dan afvullen met 1 soort koelvloeistof
Paardekracht
@paulusmahandel ik ga inderdaad de tip van @Fendt926Driver proberen. Ik zal uw tip ook uitvoeren.
fordson dext
Ik heb het met mijn hinomoto c 144 had ik ook zo van dat roest water heb er nooit iets aan gedaan en bleef zo het Enkelle dat ik had was dat hij soms als hij lang gewerkt had dus goed warm had dat hij durvde overstomen en dan moest ik er gewoon wat water bij doen telkens .
dendeze
Hoe ziet de olie in het carter er uit?
Is dat ook een bruine pap? Indien ja is het toch de koppakking.
Paardekracht
@dendeze ik zal binnenkort de olie checken. Bedankt voor uw tip.
stephan-inter
@Paardekracht
Even met aansteker langs de peilstok.
Als het knettert zit er koelvloeistof bij de olie door

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TS 1610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN