Sturen gaat soms zomaar lastig, stuurorbitrol stuk?

Beste leden,
bij onze Claas Dominator 96 slaat het stuur af en toe helemaal vast.
Er zijn momenten bij dat hij gewoon stuurt zoals het hoort, maar ook dat je er met man en macht aan hangt en dat hij dan voor geen meter stuurt. Hierdoor van de zomer bijna op de kant met de combine in de sloot gelegen.
Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Te weinig olie?
Koiter
@brauheist Olie genoeg
redeagle14
@Koiter als je het stuurwiel niet meer kunt draaien dan is de orbitrol stuk.
Koiter
@redeagle14 Het rare is dat hij het maar af en toe doet, er zitten ook veel bredere achterbanden dan standaard, zou een oorzaak kunnen zijn? het is voornamelijk ook bij stilstand dat je het stuur niet rond krijgt. maar gebeurde ook tijdens het rijden
redeagle14
@Koiter dan is er zeer waarschijnlijk wel wat mis in de orbitrol.
1046
Heb et met mijn 1046 ook aan de hand gehad, bij mij was et de oliepomp
Dennis_dB
Het kan ook zijn dat het prioriteitsventiel geen olie geeft naar de orbitrol. Dit ventiel zorgt ervoor dat de orbitrol en de remmen voorrang hebben op de rest van de hydraulische functies. Je kan het beste de druk op de persleiding meten naar de orbitrol toe. Als op het moment van de storing er geen druk op staat zit de storing in het prioriteits ventiel en anders is de orbitrol de boosdoener. Als er verder geen stuurkleppen tussen zitten richting de stuurcilinder.
redeagle14
@Dennis_dB deze Claas heeft geen prioriteit ventiel. Besturing is een apart systeem met een eigen pomp.
Dennis_dB
@redeagle14 Dan gaat het waarschijnlijk toch de orbitrol zijn. Voor de zekerheid nog wel even de druk meten op de persleiding.
Landini 6500
Heb ik met mijn Landini gehad ,bleek dat asje was gebroken van pomp
die voor op de krukas poelie zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0