New Holland TM - versnellingsbak gaat ineens in kruipstand tijdens rijden tm 140

Hallo, de laatste maand heb ik een aantal keer voorgehad dat tijdens het rijden op de weg de foutcode CF wordt getoond en het schildpadje op het scherm van de versnellingsbak verschijnt. Wanneer je dan even in neutraal zet kan je weer rijden maar maximum tot versnelling A1. (zoals in de kruipstand) de snelheid is wel zoals wanneer de kruip is uitgezet. Een 5 minuten later kan je dan opeens wel weer hoger dan A1 en is de schildpad weer weg. Heb de connectoren al nagelopen oliepeil is goed, iemand nog ideeen?
superpower

Reacties

fordsonpower
Ik zou eens kijken naar de dikke stekker onder de cabine op de achterbrug, even loshalen en schoonmaken met contactspray
fastrac3155
Heeft jouw tm kruipstand links langs de stoel zitten, of rechts in de b stijl?

Indien 1e dan zou ik uns kijken of er ergens een schakelaar zit die registreer of de kruip er wel of niet instaat, misschien heeft die ergens problemen.

@nhmonteur kan je er vast meer over vertellen
nhmonteur
Als het goed is heeft jou trekker een hendel links naast de stoel om de kruip in te schakelen. Deze hendel gaat naar de linkerkant van de transmissie tussen de tank. Hier zit ook een schakelaar gemonteerd die nog wel eens defect gaan.
Als je onder de trekker gaat liggen dan zit je de schakelaar tussen tank en transmissie zitten. Kijk eens of deze goed vast zit en controleerde de stekker verbinding. ( deze zit vaak bovenaan bij de tank en cabine)
Bedien hem ook eens om te kijken of het schildje aan en uit gaat.
superpower
Hendel kruipstand zit idd links van de stoel. als je hem in en uitschakeld gaat het schildpadje correct aan en uit. Maar als het schildpadje aangaat tijdens rijden mag je nog zoveel op en neer bewegen het gaat niet weg. ga deze namiddag de stekker eens controleren...
NHpowerr
Hebben we ook eens gehad met een tm115, dit was een defecte potentiometer.
superpower
@NHpowerr waar zat die potentiometer dan juist?
NHpowerr
@superpower nu vraag je me iets, is al een heel eind terug. De trekker dacht dat ie in z'n kruipversnelling was, en ik kon enkel maar de b-groep nemen van de versnellingen, in de normale snelheid van de b-groep, maar het symbooltje van de slak stond dan wel aan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!