John Deere 2130 - Axiale speling in stuur huis John Deere 2130


Beste forum leden ( experts )

Ik heb sinds een aantal maanden een John Deere 2130.

Heb intussen aardig wat bij geleerd over trekkers in het algemeen en de 2130 in het bijzonder , maar zit toch nog met een probleempje in de stuur inrichting. Als de motor niet draait en ik draai aan het stuur gaat dit eerst ca. 8 a 9mm omhoog voordat ik weerstand voel en de wielen gaan draaien. Ik heb de stuurstang en de beide spoorstangen al vervangen en gecontroleerd waar eventueel een mechanische speling op zou kunnen zitten maar kan hier niets in vinden. Ik heb in eerste instantie gedacht aan de bodem moer aan het einde van de stuuras maar als de trekker met de voorwielen van de grond is gezet en ik draai aan de wielen reageert het stuur onmiddellijk door omhoog te gaan de ene kant op en omlaag te gaan de andere kant op en vervolgens te gaan draaien.
Het lijkt wel of er axiale speling de stuuras zit. Als de motor draait kan ik het stuur met een pink draaien naar links en rechts alleen als ik de weg op ga en daar wat harder rijd is het echt levens gevaarlijk omdat het stuur meer als een halve slag moet worden gedraait alvorens de wielen meekomen.

Wie heeft er suggesties.

Dick van Driel
Dick van Driel

Reacties

aad3040
Ter hoogte van de koppeling zit een rond dekseltje 2 zelfs een voor je druklager te kunnen smeren en de andere daar zit een grote moer achter deze kan los zitten of de bronzen bussen zijn uitgesleten.
Wat ook nog kan dat er bij de gaffel onder bij de vooras zover uitgesleten is dat als je gaat sturen deze eerst omhoog gedrukt word alvorens te sturen.
Als je de trekker voor optilde kun je dan de as die door de fusee's gaan heen en weer bewegen als dit zo is zijn de bronzen bussen versleten.
Dick van Driel
@aad3040 Alle mechanische onder delen aan de voortrein zijn speling vrij daar waar enige speling was opgetreden ( spoorstangen en stuurstang ) zijn deze vervangen voor nieuwe onderdelen. Ik dacht dat ik daar de speling tijdens het sturen mee had opgelost maar dat is dus niet het geval. Ook de fusees zijn speling vrij. Ik ga proberen om achter je genoemde dekseltje te kijken , mogelijk dat ik daar nog wat vinden kan wat niet in de haak is.
Wordt vervolgd.

Dick
John 4020
@Dick van Driel

Dick,
Ik heb even geleden een 2130 gekocht en die heeft hetzelfde probleem als wat jij beschrijft. ben gewoon benieuwd of jij de jouwe al met succes hersteld hebt.

Marcel
JD3010
@John 4020 Gaat je stuur op en neer als je aan het stuur draait zonder dat de motor draait of kan je het op en neer trekken.
En wat doet die als de motor draait?
Dick van Driel
@John 4020 Ik heb de bout aangedraaid die verbinding vomt tussen de stuurstang en de stuur lever die je asn de linker zijkant achter het koppelings pedaal kunt bereiken. Even uit het hoofd dop 24.Het probleem is grotendeels opgelost. Hij zal nooit sturen als F1
JvH 1120
Zoals ik hier lees gaat hier om een tractor met stuurbekrachtiging dus ik denk dat je het in je stuurhuis moet gaan zoeken
dirkao
Zoals JvH 1120 zegt lijkt het erop dat je het in het stuurhuis moet zoeken. deze trekkers hebben stuurbekrachtiging in het stuurhuis zitten. (zal wel een specifieke naam voor zijn maar die weet ik niet.) Je beschrijft dat het stuur wel 8 tot 9 mm op en neer gaat, dat is veel te veel. Er moet in het stuurhuis wat verkeerd zitten en /of versleten zijn. misschien heeft het ook nog wel wat met het hydraulisch systeem te maken. Als je zelf niet goed weet hoe het zit, lijkt het me wijzer om iemand bij te halen die het systeem kent. Succes
ardpassat
De axiale speling moet je met ringen uitvullen , is wel een precies werkje,ik heb nog ergens de werkplaatshandleiding liggen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 en hebben de trefwoorden speling en stuurinrichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!