Contractprijzen frietaardappelen 2017 , weet iemand wat de prijzen zijn

Weet iemand wat de opbrengst zijn van frietaardappelen op contract

Deel dit topic

Reacties

AVA
Varieert van 10 tot 16 cent, afhankelijk van ras en tijd van leveren
Ikkes
@AVA dan brengt dat ook niet veel op per hectare
+1
Wimsumar
Beste Ikkes:

Quote Reactie van @Ikkes:
brengt dat ook niet veel op per hectare

Kijk, dat moet je dan aanpakken met de Nederlandse "Ikke-ikke-ikke,-en de rest moet opzouten'' - melkveeboerenmentaliteit. . Dus 'gewoon' héééééél veel hectares telen en dan,......ehhhh, en dan,.... ehhhh,.... Nou ja, je weet wel. 'Wij' ( = bovengenoemde agr. sector) vinden het 't allerbelangrijkste dat 'we' onder de streep geen belasting hoeven te betalen(!).

Zoals de Belgen zo mooi zeggen: "Val zelf niet in patatten''. Maak je niet afhankelijk van een (wurg)contract. Bereken uw eigen opbrengstprijs.

nav.nl/bereken-je-kostprijs/
Ritchie
@Ikkes

Je hebt je land wel vroeg leeg en dus ruimte voor een goeie tweede teelt. Da's ook iets om over na te denken.
mf6290
@Ritchie welke teelten had je dan zo in gedachte als ik vragen mag?
@mf6290 wintertarwe? Gras? Een ‘geslaagde groenbemester’ zoals dat genoemd word tegenwoordig?
mf6290
@ronald-deutz-fahr ja, dat is ook mijn idee, geslaagd zal dat wel zijn. Ritchie sprak over ruimte hebben voor een goeie tweede teelt, ik dacht misschien dat hij met een goeie teelt bedoelde een teelt die financieel veel opbrengt, vandaar mijn vraag welke teelten hij daarvoor in gedachte had
+1
@mf6290 Aha, ja de door mij genoemde gewassen zijn nietecht hoog saldo gewassen indd 😜
+1
MaxxuM4ever
@Ritchie friet aardappelen worden in september/oktober geoogst, ik heb nog nooit een tweede teelt gezien die dan nog tot wasdom komt voor de winter.
trean
Als je iets zoek wat veel opleverd moet je mischien gaan denken aan: "oerhollandse biologisch geteelde aardappels, wortels, uien, ... kool en degelijke 😂 Moet je wel zelf een mannetje met marktkraam op wielen regelen. Anders gaan de tussenhandel en de supermarkt er met de winst vandoor.
ares697
Ik verwacht dat de contractprijs volgend jaar ook weer zal dalen naar zo'n 8-9ct afland

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0