David Brown 990 - Waar moet ik de hydraulische olie schekken of er genoeg inzit En als ik de filter vervang loopt alle olie er dan uit ??

Hef werkt moeizaam gaat heel langzaam naar beneden en omhoog schokt hij
Advies gekregen om het filter te vervangen

Deel dit topic

joop-evers

Reacties

fergusonnetje
Er loopt best wat olie uit als je het filter vervangt maar ik zou alle olie er maar uithalen en vervangen want als de filter vol zit zal er waarschijnlijk wel meer troep in de olie zitten.
Wimsumar
Beste Joop-Evers: Het oliepeil van versnellingsbak/hydraulisch systeem controleer je met de peilstok die voor de versnellingspook zit.

Zie afbeelding 4/5 op pdf-pagina 14, bij B.

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Meer D.B.990 SELECTAMATIC documentatie:

Algemeen handleiding:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Hydrauliekfilter op pdf pagina 5, figure 5/21 en 5/22:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Handleiding:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

DAVID BROWN 990 IMPLEMATIC:

Handleiding:
vieux.tracteurs.free.fr/pdf/david_brown_990.pdf/
+1
davy-polspoel
Sowieso als je de filter wil vervangen moet je de olie van hele versnellingsbak eruit halen. De filter zit onderaan (laagste punt) tussen de achteras ongeveer. Als hij traag daalt of schokt, en de olie is vervuilt toch maar best de 2 hydroliekventielen eens nakijken of deze nog vrij kunnen bewegen, de minste zandkorrel is voldoende om de boel te blokkeren! Deze zitten rechts naast je stoel onder plaatje met 2 vijzen (zie foto), daaronder vindt je nog eens 2 grote vijzen, dit zijn de ventielen (buis-in-buis systeem), deze moet je vlot eruit kunnen halen of bewegen - zie schema - het zijn de "Bypass en Hold valve" die ik bedoel.

(klik om te vergroten)

DB 880 ventielblok

(klik om te vergroten)

Rob Vanderstegen
De veer en rondel van het bypassventiel (foto)is in het blok gevallen.Kan er met niets bij .Kan dit brokken maken als ik ga rijen ?
Feeling Blue
@Rob Vanderstegen Dit dingetje is waarschijnlijk je redder..
hbm-machines.com/producten/werkplaatsinrichting/…

En anders helpt deze je ook: hbm-machines.com/producten/…

Beter geld heb je nog nooit uitgegeven..
Rob Vanderstegen
Dit lijkt mij een hoopgevend ding.Ga er direct werk van maken.Bedankt voor de goede tip Misschien kom ik nog eens langs surfen.grtsRob.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!