Krone Swadro - 761 lager kapot

Hoe moet ik de lager van een wieltje vervangen het wieltje wil er namelijk niet af
claas celtis

Reacties

Wimsumar
Beste Claas Celtis: U demonteert het wieldopje, vervolgens de bout + ring verwijderen en dan moet het bandje van de as af willen schuiven. Vaak zitten ze vast in de roest, verf en/of ijzervijlzel en is "wat" geweld nodig. Gebruik glijmiddel (olie).
Wimsumar
Beste Claas Celtis: Als bovenstaande niet lukt, probeer dan de lagers uit elkaar te peuteren. Als de kogeltjes allemaal los liggen moet u ze naar 1 kant drukken (schroevendraaier) en vervolgens 1 voor 1 eruit wippen.
Ook kunt u proberen de wielarm / as te verhitten. Zorg dat het wiel vlak ligt (machine op transportstand) en de wielas verticaal. Neem vervolgens de uierhaarbrander en stook van onder af de as warm, de warmte trekt naar boven. Houd dit vol tot aan de bovenzijde een beetje spuug sissend verdampt óf tot als het "Taiwan-plastics"-bandje begint te smeulen ( 😃 ). Probeer dan de wielas met water te koelen maar wel zodanig dat de lagers heet blijven. Er is kans dat de uitzetting en de krimp juist voldoende ruimte heeft gemaakt om de velg + lagers van de as te tikken/slaan.
Tom VB
Hmmm dit zijn wel goede adviezen denk ik.
Ja klopt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Swadro ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!