Deutz f2l612: functie onderdeel bij dieselpomp

Wat is nu eigenlijk de functie van de 2 asjes -met spiraalveer bij het pomp huis naast de brandstofpompen?
Deze kunnen ingedrukt worden en blijven in een vergrendelde stand gefixeerd tot de krukas wordt verdraaid,en dan springen deze na enkele omwentelingen terug naar buiten.
Ik ken wel het décompressie systeem bij motors die met de hand aangezwengeld moeten worden, maar daar worden de kleppen in de cilinderkop enkele omwentelingen ingedrukt gehouden .
Of is dit ook een vorm van décompressie die dan vlakbij de nokkenas de klepstoters belet om te sluiten?
kristof d 25

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

basia
Automatisch of handbediend koudstart systeem ?
Zet pomp ( elementen ) op volle opbrengst bij starten ; zodra motor loopt gaat het weer buiten werking
Dit is te herkennen aan "fel" aanslaan met een rookpluimpje .
LG0enga
Ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb mijn pomp deze zomer gereviseerd, maar ik heb die asjes niet. Kan je misschien een foto uploaden van de binnenkant van de deksel? Ik heb er een 712 motor in zitten. De eerste D25 die er nog uitzagen als de F2L612/6
+1
kristof d 25
@LG0enga

(klik om te vergroten)

Binnenkant pompdeksel
kristof d 25
Ondertussen uitleg gevonden via andere weg.
Wanneer de asjes ingedrukt worden komt een soort van spie tussen de klepstoters te zitten en worden deze kleppen een 3 tal omwentelingen opengezet om het aanzwengelen van de motor te vergemakkelijken.daarna ontgrendelen deze automatisch en kan de motor compressie maken.
LG0enga
@kristof d 25 Heb ik er ook wat van geleerd! Bij mij kan dat niet meer. Hebben ze bij de 712 serie dus blijkbaar er uitgehaald.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!