Fendt 306 LS - Stroef schakelen bij koude motor

Hallo, ik ben bezig met een fendt 306 ls de tractor heeft het probleem dat de tractor bij koude motor stroef schakelt als de motor warm is schakelt die wel mooi soepel. Is dit erg en wat kan het probleem zijn?
th.b

Reacties

weusjr
Heeft hij daar al langer last van of pas sinds kort?
th.b
@weusjr hij doet het al jaren en alleen in de snelgang versnellingen
Fast Eddy
Bakolie al eens ververst?
th.b
@Fast Eddy nog nooit
Koiter
@th.b Niet heel onbelangrijk om die ook eens te vervangen
+1
Karl
Belangrijk is als je olie ververst van de bak dat je juiste viscositeit van olie gebruikt.
Fast Eddy
@Karl

Mee eens. Als je te dikke olie gebruikt schakelt hij ook niet fijn met een koude bak.
Wimsumar
Beste Th.B.: Draai de versnellingspook uit z'n sokkel (cabinevloer). Buig dan de rechte pook in het midden in een hoek van 20 graden door (naar achtern gericht). Draai vervolgens de pookknop er af en zaag het schroefdraadeindje van de pook af. Las nu een stukje rond ijzer van 10 `a 12 mm dik en 14 cm lang boven op de pook. Dan het schroefdraadeindje er weer aan lassen, de knop er weer op draaien en de verlengde gebogen pook terugplaatsen in de sokkel. Nu kun je schakelen zoals het hoort: met de vingertoppen en/of de handpalm waarbij je niet meer met de rug van de zitting los hoeft te komen.

P.S.: Een zelfde ergonomische ingreep kun je doen met de gearingpook, de aftakastoerentalkeuzehendel en het handgas. De LMS-hendel daarintegen moet je juist 8 `a 10 cm inkorten en het drukknopje aan bovenzijde monteren (handvat "op de kop" monteren) om deze hendel met zowel linker- als rechterhand te kunnen bedienen zonder hoeven te knijpen naar stand S.
Arrie94
@Wimsumar Ben ik het niet geheel mee oneens
Piet1960
@Wimsumar Is ook het eerste wat ik gedaan heb na aanschaf van een 304, en zulke korte armen heb ik niet.
henk-bouwman
Oliepeil van de transmissie niet te hoog? Peil zit achteraan naast de rail van de wagentrekhaak
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!