Maximale bandmaat op W11x28 velg

Forumleden,
Heb een international B275 met een bandenmaat van 12,4x28. De velg is denk ik W11x28.
Wat voor band kan ik hier maximaal op leggen zonder problemen??
donkey63

Reacties

bas101
Ligt aan de ruimte die je hebt tussen band en spatbord
donkey63
Ongeveer 14 cm, dus voldoende
stephan-inter
16.9 28 is denk ik wel het maximale op de zelfde velg
donkey63
Met 16,9 komt hij wel bijna 9cm omhoog!!
stephan-inter
@donkey63
Dus? Je vroeg wat er om heen kon.
stephan-inter
@donkey63
Dus? Je vroeg wat er om heen kon.
+1
Loeideutz
Voor 16.9 wordt normaal een 14 inch velg geadviseerd. Die band dus op een 11 inch velg leggen zorgt ervoor dat je band erg rond komt te staan. Ik zou stoppen met 14.9. Je hoogteverschil is dan iets meer als 5 cm. Uitgaande van nieuwe banden. Is je huidige band kaal of bijna kaal, dan komt daar nog 4-5 cm bij aan hoogteverschil.
stephan-inter
@Loeideutz
Ik heb gewoon 600 op w15 velg
Loeideutz
@stephan-inter Dat geloof ik direkt. Maar jij hebt het over een andere bandenmaat. Bandenfabrikanten zijn op een gegeven moment bredere banden gaan maken als de toenmalige inchmaten die verkrijgbaar waren. Die bredere maten werden niet meer in inch opgegeven, maar in millimeters. Omdat men die bredere band op dezelfde velg wilde leggen, en tevens niet hoger, danwel lager wilde worden, kreeg je dus de 70-serie banden en later ook de 65- en 60-serie banden. Jij hebt waarschijnlijk een 600/65 band op je velg liggen. Dat is dan een vervanger voor de oude 18.4 band. Die laatste wordt tegenwoordig ook vaak aangeduid als 460/85. Omdat die bredere band op dezelfde velg moet, wordt de band dus iets anders geconstrueerd. Vanuit het loopvlak via de wang gaat de band dus iets meer naar binnen toe. Daardoor is het loopvlak dus gewoon normaal vlak zoals het hoort.
De voornaamste reden dat de fabrikant niet een hogere band wilde maken was eigenlijk redelijk simpel. Op veel tractoren was, en is, e niet zoveel ruimte onder het spatbord. Daarnaast wilde men voorkomen dat bij vierwielaandrijving direkt ook de voorbanden moesten worden vervangen. Dan werden de kosten te hoog en kregen ze hun nieuwe produkt niet verkocht.
Een 18.4 band wordt normaliter op een 15 inch velg gelegd, dus proficiat, jij hebt de juiste band op je velg liggen.
PS het is ook nog mogelijk dat je een 600/60 band op je velg hebt liggen, dit is de vervanger van de 16.9 band
dx11
@Loeideutz dus ik ben met mn 600 banden op een 20ich velg een barbaar?
donkey63
Je hebt gelijk stephan-inter, ik vroeg erom. Ik denk ook dat ik bij 14 of 14,9 moet stoppen. Wil ook geen nieuwe banden erop leggen maar gebruikte met max een paar cm profiel. Was geïnteresseerd naar jullie deskundige mening. Weten jullie misschien ergens een setje van 13,6x28 of 14x28 te staan, dan hou ik me aanbevolen. Bedankt voor jullie reacties!
bas101
Ik heb 14,9-28 staan met 2 a 3 am profiel maar wel wat verdroogd , m.a.w.niet geschikt voor zwaar werk.
verwijderd
stephan-inter
@JD3010
Ik heb ze toch echt op 15w velgen liggen.
710 heb ik op w18.
Wil allemaal prima
verwijderd
stephan-inter
@JD3010


Foto van een Case International 1455 XL

Staat het zo raar dan.
Iedereen zegt dat het niet wil.
Zelfs op 0.5 bar bij trekkerslep geen probleem
Loeideutz
@dx11 en @JD3010 U heeft helemaal gelijk. Ik heb er de ballen verstand van. Toch zijn de bredere banden er gekomen als vervanging van de inchmaten, of zo U wilt, de 85-serie banden. Om kosten te besparen werden die dus op dezelfde velgen gelegd. Dat wil niet zeggen dat ze niet op een bredere velg kunnen. Maar een 18.4 band leggen op een velg die bedoeld is voor een 16.9 band geeft een slechter resultaat.
donkey63
Ieders mening is welkom en ik mag daar een conclusie aan verbinden! Jammer dat mensen iemands mening, advies, voor flauwekul verslijten! We zijn op dit forum om elkaar een handje te helpen en een mening moet men dan ook respecteren.
Dit in het algemeen. Ik denk toch dat ik voor banden ga met een maat van 13,6 of 14x28.
Toch bedankt voor alle "gemeende" suggesties!!
Mvg Donkey63
verwijderd
Loeideutz
@JD3010 De 70-serie banden zijn er gekomen als vervanging van de inchmaten. Bredere band op dezelfde velg dat is een feit. De 65- en 60-serie banden waren dat eigenlijk ook, maar werden op dat moment ook al op nieuw geleverde trekkers verkocht. Dat er een bredere velg geadviseerd wordt als je ze nieuw koopt vind ik niet zo gek.
Er worden hier veel vragen gesteld over wat nog past op een velg, waarbij ik persoonlijk vind dat men vaak veel te ver gaat. Een maat breder als waar de velg voor bedoeld is, is niet slecht, breder vind ik niet verantwoord. Niet om het uitzicht en zeker niet als het om de prestaties gaat.
Wat ik vervolgens niet begrijp is waarom U wel een advies, wat uitgelegd wordt, afkeurt, maar zelf geen advies geeft over wat wel mogelijk is. Dit ben ik niet van U gewoon. Evenals van Uw collega die mijn “advies” zo afkraakte.

Persoonlijk denk ik overigens dus dat 14.9 op de 11 inch velg niet mooi zal staan. Het beste zou zijn, als meneer breder wil, om een 380/70 band er op te leggen. Wel breder, maar niet hoger.
donkey63
@Loeideutz Heb met een bandenboer gesproken die hetzelfde advies gaf.
We zoeken verder en bedankt voor je mening!
+1
donkey63
Mensen, allen een goed en gezond 2018!!

Ben er uit, ik heb op 12 inch brede velgen 380/70 x 28 laten monteren en ziet er mooi uit. Opzet geslaagd ben dik tevreden!!

Groet Donkey63
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!