Illustratie van:

Fendt 307 LS - hydrauliekventiel

Op onze Fendt 307LS uit 1989 hebben we nu 1 dubbel werkend hydrauliekventiel ( kruishendel alleen naar voor en naar achter ). Heeft iemand ervaring met het opbouwen van een tweede dubbelwerkende functie op dezelfde kruishendel.

Deel dit topic

Reacties

fendtjuh
Hebben wij er vroeger ook op laten zetten, qua werk valt het mee dacht ik zo, tis meer dat die ventielen nogal prijzig zijn 😉
Wimsumar
Beste ArnoFendt: Hoe bedoel je "ervaring" ? Met zelf monteren misschien?
Als de boel dan toch los is haal dan gelijk de arretteringsveertjes eruit ( in ieder geval de "dikste" van de twee). Dan 'springt' het ventiel bij loslaten van de (kruis)hendel direct weer naar neutraal. In "standaarduitvoering" moet je de hendel altijd zelf weer als het ware "lostrekken" naar neutraal.
fendtjuh
Daar zit ook weer een nadeel aan, bijvoorbeeld met kuilsnijden of mestrijden de snijmolen aan houden moet je hem onder druk houden en moet je er anders een elastiek oid aan binden.
Wimsumar
Beste Fendtjuh: Daar heeft u weer gelijk aan. Het elastiek is echter wel zo te plaatsen dat de hendel in beide standen, neutraal en druk, blijft staan zonder het elastiek aan hoeven te raken. Bij bijvoorbeeld voorladerwerk wordt het uitermate vermoeiend en irritant iedere keer de hendel over de "drempel" te moeten trekken.
Op de 100-serie waren trouwens extra ventielen te zetten die door het in- of uitdraaien van een schroefje van een enkelwerkend een dubbelwerkend ventiel maakten ( dan hoefde in de enkelwerkende stand de olie niet door het overdrukventiel "gekookt" te worden. Ook kon d.m.v. een ander stelschroefje de arrettering strakker/losser. Zeer praktische details die niet op de nieuwere series zitten (td). Koop nooit weer een nieuwe Fendt !
TomH
Wimsumar: Ik vind het toch wel een apart verhaal van u.

Je zult er gewoon een ander ventiel blok bij onder moeten laten zetten of vervangen. Dat kan op de zelfde hendel door middel van stangetjes.

Bij voor lader werk werkt dit stukken makkelijker en fijner dan andere merken van die tijd.... dat om zetten naar enkel werkend is onzin... Dat soort dingen is ook niet iets om zelf even mee te gaan prutsen. Laat dat dan wel even netjes doen. Daar zijn de onderdelen gewoon te duur voor....
Wimsumar
Beste TomH.: Sorry hoor, maar wat u nu schrijft "daar kan ik geen touw aan vastknopen". Verklaar u nader A.U.B.
Tom VB
Houdt het aub on topic en geef indien mogelijk antwoord op zijn vraag en haal er niet allerlei andere onzinnige dingen bij. Daar vraagt Arno niet om.

Ik denk zelf dat t beste is Arno om ff naar de deaker te gaan, daar weten ze het precies.
Favorit614
S'jonge jonge wat een verhalen weer.

Simpel : bij de dealer 2e ventiel(DW) bestellen incl bedieningsset en slangen.
niet vergeten langere tapeinden en nieuwe o ringenset.
stuifzand
@ ArnoFendt:
Je kunt een extra ventielblok aanbrengen.
Je moet wel even kijken wat er nu opzit of het een standaart ventielblok is of een door de dealer opgebouwd ventielblok.

Maar ik denk dat jou vraag is kan ik met het standaart ventielblok en kruishandel de zaak ombouwen om meerdere funtie`s te verkrijgen.
dan moet ik je verwijzen naar een Fendt dealer of een hydro bedrijf die kunnen bepalen of het ventielblok geschikt is: meestal niet.
ArnoFendt
Hoi jongens, bedankt voor jullie reacties. Misschien toch maar even bij het mechanisatiebedrijf informeren. Ik heb ook geen zin om straks een lekkende trekker te hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
14