Kubota B6000 - Motor vervangen

Beste lezers en leden,

wij hebben onlangs een kubota B6000E gekocht, 4 wiel aangedreven. Echter... bleek de cilinderkop gescheurt te zijn (miskoop dus). Er ligt een Kubota Z600 motor in. Onlangs nieuwe cilinderkop gekocht voor de Z600 maar deze blijkt niet te passen. Onze Kubota schijnt veel ouder te zijn dan dat je ze tegenwoordig aantreft. Nu ben ik in de mogelijkheid gekomen om een nieuwe motor te komen (nieuwer type Z600) maar kan je deze inbouwen in het oudere type B6000? Of weet iemand een cilinderkop te koop voor de oudere B6000 met Kubota Z600 motor?

Enkele kenmerken van dit oudere type:
De cilinderkop heeft 1 uitlaat links en 2 inlaten rechts (vanaf stuur gezien, nieuwere types hebben 2x inlaat 2x uitlaat). De verstuivers zijn niet in de kop geschroefd maar zitten met klemmen/beugel vast. Op de cilinderkop staat een kenmerk: E28. Dynamo zit op de waterpomp. Op het motorblok staat 577CC en een nummer: KC 5 am (achter de brandstofpomp).

Wie o wie kan mij verderhelpen. Ik ben jullie hulp heel hard nodig om deze miskoop nog enigzins op een goed uiteinde te laten lopen!

Gr. Sven Hekert
SvenOverijssel

Reacties

caseih1056xl
Waar heb je deze kop gekocht? op marktplaats.nl staan nog wel is onderdelen te koop. bel anders robert vijn traktoren even op die zit in dronten. die heeft stellingen vol van dat spul.

er zijn zoals ik weet nieuwere motoren gemaakt omdat het oude spul niet meer leverbaar was. ik ben bang dat deze nieuwere motoren niet passen. dat zie je aan de cilinderkop.

aan jou kenmerken klopt iets niet. als je op de stoel van de tractor zit dan heb je de uitlaat normaal rechts zitten niet links. mocht dit anders zijn dan is die een kubota b5000 maar dat denk ik niet.

klopt bij een b6000 zitten de verstuivers vastgeschroefd met 2 bouten per verstuiver element.

probeer robert vijn even te bellen. die zal jou best kunnen helpen. vijntraktoren.nl/
de yanmarman
Dit is dan niet een b6000,maar een b6100 als de uitlaat links zit.
caseih1056xl
Nee want dat is een 3cil met een D650 motor. en een kubota b6000 heeft een z600 motor met 577cc.
SvenOverijssel
Ik heb de kop gekocht bij een handelsonderneming in Someren en de koppakking bij een motorreverseringsbedrijf. Deze koppakking en kop pasten wel bij elkaar en zodoende zijn wij erachter gekomen dat er in onze kubota een andere Z600 motor zit.

Betreft de inlaten en uitlaten is het als volgt: 1 uitlaat links en 2 inlaten rechts (vanaf bestuurderspositie gezien). Ik kan dit morgen voor de zekerheid even controleren. En ik zal contact opnemen met Robert Vijn, even kijken wat hij zegt!

Hartelijk dank 'caseih1056xl' en 'de yanmarman' dat jullie zo actief meedenken.

mvg. Sven Hekert
cih1056xl
Plaats is wat foto's ofzo dan
SvenOverijssel
Ik zal morgen gelijk ook even wat foto's maken.

mvg. Sven Hekert
caseih1056xl
@sven: klopt ik zie hem nu op google. dat moet dan 1 van de nieuwere kubota b6000 wezen. ik heb ze zelf nooit gezien. je ziet ze tevens niet veel. ik denk zelfs dat deze een rechtsdraaiende aftakas hebben.
de yanmarman
Die in someren is volgens mij job heesakkers.
SvenOverijssel
Ik ben nu 3 keer bij die loods geweest waar die nu staat voor reparatie (wat er dus maar niet van komt ivm de onderdelen). Maar er was niemand aanwezig zodat ik foto's kon maken dus die houden jullie van mij te goed! Mvg Sven Hekert
de yanmarman
Heb je al een nieuwe kop gevonden?
caseih1056xl
Hier heb je een motor. staat op Marktplaats.nl

link.marktplaats.nl/366614322/
Andreh
Hallo sven heb je die cilinderkop nog van die kubota zo ja zou je me dan even willen bellen 0650693056
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!