Illustratie van:

Case International 956 XL - Elektrisch probleem Pinkers en Koplampen

Beste,

Ik heb met mijn 956xl een klein elektrisch probleem.
De pinkers en remlichten links achteraan van de cabine werken niet. (vooraan doen de pinkers het wel gewoon aan dubbele snelheid). Rechtsachter is alles werkend.
Ook de koplampen met gewoon licht werken niet (groot licht wel).
Ik heb alle zekeringen gecontroleerd, niks te vinden.
Nu is de eerste gedachte bij dit soort problemen de massa. Maar deze is gewoon goed. De achterlichten links achter werken wel gewoon en bij het uitmeten is de massa ook gewoon goed.
Nu heb ik me al sufgezocht op het elektrisch schema, maar hier wordt ik niet veel wijzer uit.
Iemand toevallig een idee of er ergens een connector slecht kan inzitten, die hiervoor zorgt? En kan iemand toevallig linken of de koplampen en dat achterlicht op de een of ander gekke manier verbonden zijn?
Alvast bedankt en mvg

Deel dit topic

Reacties

Ik denk dat er wat aanslag op de fitting van de achterlampjes zit, heb je de lampenkap er al afgehad en met een spanningzoeker geprobeerd te kijken of je daar stroom hebt?
CaseIHboerke
@case956powerrzzzzz Ja, dat heb ik gecontroleerd. Er staat geen spanning op de pinkers en het remlicht linksachteraan. Vandaar mijn gedachte dat er ergens een stekker moet loszitten in de buurt van het dashboard ofzo.

Bij de koplampen heb ik de kabels gevolgd tot de stekkers die de cabine ingaan en daar heb ik al geen spanning meer, dus het moet zo goed als zeker in het dashboard zitten... Ik heb daar alle relais en verbindingen eens wat bewogen om te kijken of dat hielp, maar dat had ook geen invloed.
+1
@CaseIHboerke Ik weet niet uit mijn hoofd hoe de koplampen geschakeld worden, maar het zal me niks verbazen als een relais nu niet geschakeld kan worden. Vast wel iemand die dat wel weet.
Wat ik wel eens doe is met een draad,met harde kern, vanaf de startmotor (oid waar spanning op staat) contact maken met die stekkers tussen motor en cabine.
+2
koenclaas
Die stekkers die de cabine ingaan even loshalen en met contactspray inspuiten. Dat heb ik zelf ook eens gehad.
+1
Oke.. Linksonder de cabine zit een stekker waar de voeding van de 7polige stekker ook bij aan zit, misschien zit daar je probleem. Stekkers bij de cabine kan maar lijkt me in dit geval niet omdat er een paar functies het niet doen.
CaseIHboerke
@case956powerrzzzzz Bij mij zit die stekker er kennelijk niet meer. Volgens mij heeft een van de vorige eigenaars de kabelbomen vernieuwd. Bij mij vertrekt de kabelboom uit die cabinestekkers en loopt langs de olietank achteraan terug de cabine in. Daar splitst het op in de linker en rechterkant onder de bekleding vermoed ik.
+1
inter-sound
Heb ook een keer gehad dat de remlichten en richting het niet deden.
stekker onder het spatbord even los gehad en probleem opgelost.
CaseIHboerke
Ik ben intussen wat aan het proberen geweest met zowel cabinestekkers en die stekker onder het spatbord en intussen doet de pinker het weer gewoon. Het linkerremlicht laat het nog altijd afweten 🤔
De koplampen is het nu weer juist omgedraaid. Het gewone licht werkt wel en zodra je het groot licht wilt inschakelen gaan ze uit. Wanneer je het groot licht flikkert wanneer de verlichting niet aanstaat werkt het wel gewoon. 😂 Ik denk dat ik zoals jullie suggereren best alle stekkers is nakijk en inspuit met contactspray.
Iedereen dank voor de reacties. 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN