Illustratie van:

John Deere 6506 - 4wd probleem

Deze tractor schakelt ongecontroleerd de 4 wiel-aandrijving aan en uit zonder dat deze ingeschakeld is. Ook het controlle-lampje brand niet. Als ik handmatig inschakel werk het goed en het lampje brand dan ook. De vraag is; wie weet hoe de 4-wd geschakeld word?

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Weet niet hoe modern deze typen zijn, maar schakelt hij niet automatisch in en uit?
Hoekstraj
De 4wd wordt elektrichs hydrauclich geschakeld dus er kan een storing in zitten en hij wordt ook gebruikt als je de rem indrukt en bij een bepaalde snelheid moet hij weer uitschakelen
casejxu
Als je stroom er af is gaat ie aan dus miss zit stekkertje los ergens;)
joozt
Op het werk toevallig vandaag de JD 6900 naar de dealer gebracht omdat we dachten dat de 4WD er op bleef staan. Bij stikke bochten wrong de trekker namelijk enorm en trok hij soms zelfs sporen over het straatwerk. Ook kon je merken dat wanneer je de koppeling intrapte, de trekker inhield, alsof er iets heel zwaar liep. Volgens het LMB had dit type trekker nooit 100% vrijloop. Ze hebben het bekeken en dachten dat de 4WD er wel goed afging. Er zit namelijk nog een soort differentieel in de vooras en die kan kapot zijn waardoor de as min of meer star blijft en hij dus moeilijk stuurt. Weet niet of deze symptomen jou ook bekend voorkomen?
gladkop
Dankjewel, dat ie inschakelt door de stroom eraf te halen is de beste info. Ik zal morgen uitzoeken waar het probleem zit.
marco955
Controleer de remlichtschakelaars maar mischien een los stekkertje
johndeere6910
Onder de trekker zit een kasje en die is dan kapot hebben wij bij de bijde 6400's gehad en de 6420 ook
RobinBos
Trap je toevallig op de rem als hij inschakeld? en laat je toevallig de rem weer los als hij uitschakeld?
johndeere7800
Bij een 6900 zitten er afdichtringen om de as 2 ijzeren en 2 rubber verslijten nog wel eens.
dan komt er teweinig druk om de koppeing vrij te koppelen
Tom VB
Vaak zijn de microswitches bij de rempedalen de boosdoeners qua storingen bij werking van de 4WD.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1