Illustratie van:

Steyr 188 - Steyr 188 versnellingsbak vervangen

Mijn 188 is de langzame uitvoering, loopt ca 20km/h max. Kan ik nu de versnellingsbak verwisselen door die van een sneller type zodat de tractor sneller loopt? Of zit het verschil van langzame/snelle uitvoering in de achterbrug?

Deel dit topic

Reacties

ster
Je zou hier eens kunnen informeren.
jansenduiven.nl/pages/index.php/
bas101
Dat zit m bij de oldtimers praktisch altijd in de achterbrug ofwel bij t kroon/pignonwiel ( spiraalvertanding) ofwel bij de overbrenging van de dwarsas met tandwiel op t grote tandwiel(rechte tanden) ofwel bij de portaalassen aan de eindaandrijving , zoals ik mij herinner is dit een schakelbak met 2 versnellingspoken van ZF ( a208 ?) zonder portaalassen , dan zou je m ook nog sneller kunnen maken bij de tandwielen van de L S R pook .
Steyr thomas
@bas101 Dit is geen zf bak maar een eigen Steyr bak. deze heeft een vooruit achteruit pook en een versnellingspook(1t/m4). en heeft wel portaalassen. de hoog laag schakeling zit met een pook aan de zijkant van de bak(links onder de stoel). Het verschil zit hem inderdaad in d kroon/pignon overbrenging.
bas101
@Steyr thomas goed dan , t is alweer 8 jaar geleden dat ik zon 188 had en die 2 poken naast elkaar deed mij herinneren aan een ZF a205 of 208 bak , mss was t een licentiebouw.
Bert nelissen
Bedankt voor de info!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 188 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0