Een niet zware vetspuit

Hallo,
De meeste van jullie kennen het misschien wel, de vetspuit.. ik wil eigenlijk altijd graag mijn machines goed doorsmeren, maar loop elke keer tegen het feit dat elke vetspuit die ik heb gehad echt super zwaar gaat, en dan ben ik er vaak al snel klaar mee ..... Heeft iemand suggesties van n goeie degelijke vetspuit die lekker licht pompt of een alternatief voor mijn probleem ?
LarsNijveld

Reacties

+1
deutz dx 470
Een op batterij is echt degelijk 👌🏼
+2
bartjuh
Misschien de spuit zelf is een keer smeren...

Ik herken je probleem eigenlijk niet. Wij hebben er wel een extra lange slang aan zitten. Dat is ook ideaal
fendt308-driver
@bartjuh hoelang is hij nu? Die korte slangetjes zijn niks waard.
+1
bartjuh
@fendt308-driver Wij hebben er ongeveer 70 cm slang aan zitten. Kan je spuit altijd ergens tegenaan zetten om extra kracht te kunnen zetten als t nodig is
+1
Wimsumar
Beste LarsNijveld: Ik herken jouw probleem ook niet. Met welk type(n) vetspuit heb je dan slechte ervaringen? De 'gewone' schaarvetspuit?
YaMaGa
Ik herken jouw probleem zeker wel, zeker met de eerste slagen (als je deze al kunt maken) het is ook de ene nippel buiten de andere bij mij
bartjuh
@YaMaGa dat ligt niet aan de spuit maar aan de nippel
Koiter
En dan nog de ergernis als de koppeling van de vetspuit van de nippel afvliegt omdat hij vast zit... 😅 zijn daar uberhaupt fatsoenlijke koppelingen voor te krijgen?
jammermaarhelaas
@Koiter

Onder andere dezen zijn daar voor te koop:
kramp.com/shop-nl/nl/…

kramp.com/shop-nl/nl/…
Koiter
@jammermaarhelaas Kijk! dat ziet er tenminste degelijk uit, bedankt!
+1
jammermaarhelaas
@Koiter

Die borgen zich op de nippel, en zo heb je je handen vrij om te pompen.
ken-adams
@jammermaarhelaas Enig idee hoeveel zo'n ding kost? Lijkt me best handig.
jammermaarhelaas
@ken-adams

Die in de tweede link zal rond de €25 zitten, de eerste weet ik niet, kan makkelijk het dubbele wezen.
geertyb0y
@ken-adams De eerste kost €37,61
+1
tone29
@geertyb0y daar hebben wij de verlengde versie van. Makkelijk bij bv een groothoek aftakas. Kostte geloof ik 47euro maar nog geen moment spijt van
+1
jammermaarhelaas
Ook ik herken het probleem niet waar het de vetspuit aan gaat.

Wat ik wel heb gehad is dat je een gebruikte machine koopt waar de vorige eigenaar heel zuinig op was, ook wat betreft het doorsmeren. Het vet is dan in de loop van de tijd uitgedroogt, en dik geworden. Als je dat wilt doorsmeren, moet je dat dikke/harde vet wegdrukken, en dat lukt vaak niet meer. Dan zit er bij mijn weten weinig anders op dan losmaken van de boel en vetkanaal schoonmaken.
+1
KlaasM
Ik werk vaak met een spuit op lucht zo een met een voorraad vat. Dan heb je altijd een hand vrij om de kop vast te houden. En je hoeft geen druk te zetten
+1
GerbertXL
Ik gebruikte een john deere eenhandsvetspuit en dat ging altijd best maar ook gruwelijk zwaar. Ik heb geen kleine handen maar ik kon ook niet genoeg kracht zetten en 'm ook vaak met 2 handen bedienen. Jaren geleden een speedygrease gekocht en dat is top 👌 . Zit ook een fatsoenlijk eind slang aan wat ook flink helpt. Ding geeft ook veel meer druk én opbrengst dan een gewone. Ook pomp ik bijna nooit meer lucht. Nadeel is wel dat je er een plug onderin moet steken ipv een veer zoals bij andere. Je kunt ook een fuchs spuit kopen, daar moeten schroefpatronen, stukje duurder smeren maar nooit meer je klauwen onder het vet met wisselen.
Ik had m'n vetpatronen pas op en toen maar weer de JD vetspuit gepakt omdat daar nog een patroon in zat. Toen wist ik weer hoe fijn de speedygrease is ♥ .
Owja en m'n patronen gaan sinds ik de speedygrease heb 2 keer zo hard...
+5
rommert14
Hier gaat geen enkele vetspuit zwaar, tenzij de nippel verstopt zit.
SjoerdHylke
Wij hebben een vetspuit op accu, hebben hierbij 2 accus zitten en is ideaal.
SjoerdHylke
@SjoerdHylke wij hebben deze toen voor 150 ex gekocht, en werkt nog altijd zeer goed. Hebben ook een vat met spuit op lucht, maar dan moet je telkens het vat en de compressor mee slepen.
+6
ronald73
Een poolse mop die ik ooit eens heb gehoord:
Op de staatsboerderij is monteur Jan een kapot wiellager van een wagen aan het vervangen. De directeur van het staatsbedrijf loopt langs en zegt met een forse stem: "Zo Jan, jij hebt dat lager zeker veel te vaak gesmeerd!". Daarop verontschuldigt Jan zich bang met de woorden: "Nee nee, meneer de directeur. Echt waar, nog nooit"
😄
LarsNijveld
Heeft er iemand ervaring met vetspuiten op luchtdruk ? Even t feit achterwege laten dat je n compressor bij de hand moet hebben en dat de slang in de weg zit.
SjoerdHylke
@LarsNijveld je moet niet alleen de compressor mee sleuren, maar ook het voorraad vat met vet. Wij hebben alle 3 de vetspuiten: met hand, op lucht en op accu. Accu heeft nog altijd mijn voorkeur💪
LarsNijveld
@SjoerdHylke die op lucht zit toch ook gewoon 1 patroon in ?
SjoerdHylke
@LarsNijveld wij hebben hem met een vat
hobbyboer
@LarsNijveld Ik vond het niks, niet alleen die slang achter je aan, maar ook altijd koude handen bij winterdag met die lucht langs je vingers bij iedere slag.
radium45
@hobbyboer Wij hadden ook een pneumatische vetspuit, werd gevoed vanuit een 60 ltr vat.. Praktijk was dat dit ding nooit werd gebruikt.
B - W
@radium45 vetpotten van machines vullen
+1
fastrac3155
Als je vetspuit zwaar gaat, dan zou hij dat ook moeten doen als je niet op een nippel zit mr gewoon zo pompt, gaat hij dan ook zwaar=gewoon een nieuwe vetspuit kopen, pompt hij licht, dan zit je nippel dicht, of je moet door een smeerleiding smeren.

Gebruiken hier voornamelijk eenhands vetspuiten en dat gaat goed, als de nippel ooit niet wil, dan hebben we nog de xl schaarspuit, helpt dat niet dan is het schoon maken geblazen
LarsNijveld
@fastrac3155 het probleem is dat hij idd zonder vet nippel ook zwaar gaat ja, maar t lijkt wel of elke nieuwe vetspuit dat ook doet ( op dit bedrijf althans....)
radium45
Herkenbaar, ik gebruik hier van alles. ook 1 hands vetspuiten. 1 goedkope en een duurdere van Lincoln. opvallend is dat die Lincoln met een paar vingers te pompen is en die goedkope heb je echt flink handkracht nodig.
+1
jammermaarhelaas
@radium45

Heb er hier een die ooit bij een aankoop van smeermiddelen geleverd werd, is een jaar of 40 oud, en werkt nog prima. Staat trouwens het merkteken van Ford in.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!