Illustratie van:

Mc-Cormick B-450 - Wat voor hefinrichting heeft een b 450

Hallo,
ik denk er al een tijdje aan om een mc cormick/farmall b-450 te kopen. ik wil er dan mee gaan ploegen. alleen heeft deze trekker ook diepte regeling?
ik kan het nergens vinden.
gr. jasper

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Jasper99: Als je foto's van zo'n B-450 bekijkt, dan zie je een vaste topstangverbinding. Een voor die tijd gebruikelijke trekkrachtregeling (diepteregeling) via de topstang heeft de Mc Cormick B450 dus niet.
De onderste trekstangen (hefarmen) lijken aan een aan de achterbrug gemonteerde plaat te zitten. Trekkrachtregeling via de trekstangen is daarmee uit te sluiten.
Je zal een ploeg met steunwiel er bij moeten hebben.



jasper99
@Wimsumar bedankt! wat bedoel je met trekkrachtregeling via een topstang? dit is toch hoe reguliere systemen ook werken? te vergelijken met dat van een 633 bijvoorbeeld.
SJB533
@jasper99
Een 33'er heeft dat inderdaad ook, maar het is niet regulier. Voor ploegen met meer dan 3 scharen werkt trekkrachtregeling dmv de topstang niet meer
jasper99
@SJB533 ik dacht juist dat een 33 het zelfde systeem had als deze b 450 dan.
SJB533
@jasper99
Maak maar eens een foto van de 450, kunnen we het zo zeggen
jasper99
@SJB533 ik heb er nog geen, ik wil er 1 nog een kopen
Klein Rot
Jasper99,

Een B-450 heeft geen diepteregeling, wel kan je met de bedieningshendel van de hef de hefkracht regelen.
Hoe verder je hem naar voren drukt des te meer oliedruk naar de hefcilinder gaat.
ansems
Ik heb een B450 met een Krone Romanus twee schaar wentelploeg met originele steunwielen.
Vroeger werd er ook vaak met een ketting gewerkt, deze zat tussen de topstang (trekkerzijde) en de heflat (ploegzijde) om de ploeg op diepte te houden.
Let wel op dat je ook op de trekker originele banden hebt ( 12-38 of 13-38) te brede banden ploegt zeker met smallere scharen niet fijn, verder heb ik nu wielgewichten voor in de velgen anders worden ze zeker met een zware ploeg erg licht.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick B-450 en hebben de trefwoorden ploegen en hefinrichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN