Illustratie van:

Holder B 12 -

Hallo,

Ik ben Stijn, 23, en afkomstig uit Belgie.

Ik ben hier terecht gekomen omdat ik recent een schuurvondstje heb gedaan en ik op zoek ben naar enkele onderdelen. Ben namelijk op een Holder b12 uit 1963 gestoten. Stondt gedemonteerd in de schuur, op het eerste zicht was wel alles aanwezig, ook nog een ploegje en een bakfrees erbij. Maar bij nader inzien tot de ontdekking gekomen dat het differentieel niet compleet is, daar mist het kroontandwiel (tevens het onderdeel waar ik naar op zoek ben). Als iemand iets weet liggen of een adresje weet, aarzel dan niet om mij te contacteren. WNC_187@hotmail.com

Heb hem nu naar mij thuis gebracht, klaar om even proper te maken/onderhoud/controle en dan is kijken om hem draaiende te krijgen.















grtz

Deel dit topic

Reacties

caseih1056xl
Prachtige Holder.

uuhm moet je danny holder even vragen van TF. misschien reageerd hij wel. er is een Holderman ergens rond flevoland dacht ik. die verkoopt heel veel spul
ford 3600
Je zou de holderman in mookhoek kunnen bellen
caseih1056xl
Mookhoek wast ja. dacht rond flevoland.
ford 3600
deze site staat nog meer informatie www.holderservice.nl
jumpforjoy
Op het oldtimerfestival ravels is er altijd een jonge kerel, die met zn holders rondsnort. die weet er ook wel wat van.
Fendt_favorit
Ik zou ook even een pb sturen naar Holder_ag3. Hun zouden wellicht nog wat kunnen hebben liggen.
cornee13
Is dit een al een oud type
HolderB12
Idd even contact zoeken met Niels den Boer van Holderservice.nl

Ik heb zelf een B12 opgeknapt, is uit '58. Enkele verschillen is dat deze '63 er knikken in de motorkap heeft, mijne is rond, knipperlichten heeft, mijne niet en deze heeft een heus dashboardje. Ook de uitlaat van de jongere typen verschilt. Holder bouwde en doet dat nog steeds trekkertjes voor de Komunaltechnik (waterschappen e.d.),groen en tuinbouw. Deze, met Sachs-Fichtel uitgevoerde 1 cilinder 2 takt luchtgekoelde B12 was de vervanger van de watergekoelde B12. Als ik me niet vergis is deze Holder gebouwd met licenties van Porsche.
HolderB12
Herstel: vervanger van de B10.
danny-holder
Heee,
daar ben ik al ,hahaha
niels de boer doet niet in onderdelen
allen nieuwe stikkers en kleinere onderdelen, maar geen versn bak onderdelen.

je kunt beter wim kok uit bergeyk bellen
0497 541497 ,0640093090 die heeft veel holder onderdelen en sloopt er ook regelmatig anders heeft die ook wel een ander adresje

of A heesakkers uit mariahout die heeft er ook enkenlen gehad of heeft er nog dat weet ik zo niet maar je kunt hem even bellen
0499 422812 , 0653785952

ik weet in het nooden zit er ook 1 maar ik weet neit hoe die heet ??

ik hoop dat je hier voldoende info bij hebt gekregen anders hoor ik wel dan ga ik ook nog verder zoeken voor je

groetjes danny
succes er mee
DelSlo

Hey,

bedankt voor de info iedereen!!, één dezer wat telefoontjes plegen.

Ik ken niet zoveel van de holder modellen, kga maar af op het type)plaatje. Maar ik vindt nergens op het internet foto's ofzo van dit (vierkante motorkap) type.

grtz
danny-holder
Hee,
nee klopt ik heb ze ook nog nooit gezien !!!
ik weet neit of het wel orgineel is ?
maar de motor en versn bak enzo is wel van een b12 dus jah dan heb je wel wat van de b12 nodig

groetjes danny wil je als je hem af hebt er een foto van maken en mailen of op tf zetten wil de holder ok wel eens van voren zien
DelSlo

Zal dit weekend eens wat foto's posten, heb hem nu bij mij thuis staan. Staat vooraan ook de grote "H" op en holder badge.

grtz
Holder_AG3
De grote H is normaal het embleem ook. alleen de vierkante kap niet. zal wel van de nieuwe modellen afgenomen zijn zoals AG3 en de B25 wij hebben deze allebei. maar ik heb nog nooit een vierkante kap gezien op een b12. wij hebben thuis ook nog wat spullen liggen, er zijn ook eeen aantal tractoren kapot hebben in totaal 14 Holders dus hebben zeker wat onderdelen. stuur maar een PB
'

trouwens wij hebben ook nog wat nodig
een koppeling voor een Holder A12 kniktrekker.
er zitten daar 2 koppelingen eentje voor de voor as en een voor de achteras. de asjes gaan zo de bovenste wordt aangedreven door de motor en gaat dan naar de bak, van hieruit gaat er dan weer een naar de voorkant, die zorgt voor een 4wd. eentje is er kapot en zijn allang opzoek naar een nieuwe. dus als je er een weet liggen mail ff.

alvast bedankt
Holder_AG3
Er moet nog heel wat aan gebeuren, en ik heb nog nooit een b12 met vierkante kap gezien. je hebt er wel hydraulische hef op dat is wel weer fijn.
dwwinke
Probeer het eens bij Wim Kok in nederland tel 0497-541497 of 0640093090
sieszuur
Hoi stijn
Je moet even naar holder erfgoed in budel (noord brabant)
Deze man heeft een schuur vol met onderdelen voor de trekker.
Hij heeft nu ook een B12 op markplaats staan. via de advertentie kun je reageren.0623872407 maar dit is zijn tel.nummer.
sieszuur
Is er ook iemand die mij kan vertellen of je de brandstofpomp
van een holder B12 af kunt stellen.Naar mijn mening maakt ie niet genoeg toeren en loopt ie dus lang niet hard genoeg..!!
Op mijn tomtom loopt n.m 14 a 15 km.p.u.Maar ik hoor in de wandelgangen dat ie rustig 10 k.m harder zou kunnen lopen.
Gas afstelling is goed,en zijn compressie is ook goed.Verder loopt ie en start ie als een zonnetje,maar hij komt niet goed op toeren heb ik het idee.Verder alle filters schoongemaakt of vervangen ????

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder B 12 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
59