New Holland 7840 - Beregening beveiliging tractorpomp welke beveiliging

Wat voor een tractorbeveilinging heb je nodig om met een tractorpomp te beregenen bijv als haspel binnen is dat tractor afslaat alvast bedankt
inter533thebest

Reacties

NHpowerr
Als je haspel binnen is, moet deze een klep bedienen waarmee je de druk kunt aflaten. Daarna een drukmeter op de pomp en als deze zonder druk valt kun je je trekker doen afslaan.
Wimsumar
Beste Inter533TheBest: Een goede beregeningsbeveiliging heeft ook een functie voor ( ongewenst) haspelstilstand. Een trekker voor zo'n haspel die op het eind binnen is (zonder waterdrukverlagingsklep), wordt ook door deze afslag beveiligd c.q. uitgezet.
wotan2
@Wimsumar deze functies zitten als het goed is op de haspel, dat is niet in de beveiliging op de trekker te bouwen.
aad3040
Koop een goede motor en zet die in voor de beregening, mocht het fout gaan heb je geen trekker meer alleen hoge kosten, je kunt je trekker nergens anders meer voor inzetten, en wil je al die toeters en bellen het hele jaar op je trekker voor het geval het eens droog word, met het risico dat je trekker verdwenen is.
mf6290
Ik heb er zelf gemaakt op verschillende trekkers, is heel eenvoudig, plaats een druksensor op de beregeningspomp, een oliedruksensor en een temperatuursensor op de motor van de trekker, plaats een elektrische brandstofklep ergens in het het brandstof systeem (liefst zo dicht mogelijk bij de brandstofverdeelpomp) en laat deze aangestuurd worden door de verschillende sensoren, voorzie ook een aan/uit schakelaar anders kan je niet of moeilijk starten doordat de sensor geen oliedruk heeft. je kan eventueel ook nog andere sensoren plaatsen zoals bv oliedruk op achterbrug enz. ik heb er 3 uitgerust op die manier, werkt perfect, ik kan kiezen met welke trekker ik beregen, moet ik niet beregenen kan ik die trekker voor iets anders gebruiken, die luxe heb je niet met een stationaire motor.
+1
dirkao
@mf6290 hallo, ik weet niet wat er tegenwoordig te koop is , maar 35 jaar geleden hadden we ook al zoiets, ook zelfgemaakt, met dan nog als extra een aftakking naar het controlelampje van de dynamo, als dan de V-snaar breekt wordt de motor gelijk stilgezet, en hoeft niet eerst te warm te worden om stilgezet te worden. bij ons was het een elektromagneet die aan de stopknop trok.
al de genoemde beveiligingen kun je ook op een stationaire motor bouwen. het is wel de moeite waard om te bekijken hoeveel uren je maakt per jaar in verband met dieselverbruik. volgens is een stationaire motor nogal wat zuiniger dan een trekker.
mf6290
@dirkao je kunt eigenlijk alle benodigde onderdelen vinden op de website van kramp. je kunt idd ook werken met een elektromagneet op trekkers met een stopknop, ik had indertijd gekozen voor elektrische brandstofklep omdat dit iets goedkoper was dan een elektromagneet. op de trekkers zonder stopknop zou het zelfs al heel goed werken met een onderbrekingsrelais, ook veel gemakkelijker ingebouwd. ik heb indertijd ook uitgekeken om een stationaire motor aan de pomp te plaatsen toen mijn beregeningstrekker versleten was, ik heb toen uiteindelijk toch gekozen voor een 4x4 met wat meer pk's omdat ik de trekker dan nog voor andere dingen kan gebruiken wanneer er niet moet beregend worden, wat mij ook enorm opviel was dat het brandstofverbruik enorm daalde met de zwaardere trekker voor de pomp
+1
radium45
@mf6290 Ik beregen ook met een 160 pk trekker voor de pomp, pto op 540E en ik verstook zo nog geen 10 ltr per uur. Motor loopt meestal rond de 1300 rpm.
wotan2
@radium45 ik verstook 7 liter per uur met een losse motor, eigenbouw pompwagen. Als je een paar weken moet beregenen begint dat te tellen.
Hier eerst ook met de trekker gedaan, maar je word echt niet blij van de facturen als er dan iets kapot draait.
radium45
@wotan2 Ik beregen bij derden, dieselolie kan ik gewoon berekenen 😛
valmet6400power
@radium45
Dan moet je er wel van houden of wordt het dik betaald? 😃
+1
radium45
@valmet6400power Is vrij gemakkelijk geld verdienen, ding loopt ook als ik slaap. Wat wil je nog meer?
valmet6400power
@radium45
Gaat ie nachts nooit uit of water tekort?
radium45
@valmet6400power Nee, ik verleg hem altijd op zon tijdstip dat hij weer tot een redelijke tijd in de ochtend kan draaien. En wij beregenen alleen vanuit een bron. Hebben hier geen oppervlaktewater.
mf6290
@wotan2 welk type pomp heb je aan die stationaire motor hangen?
wotan2
@mf6290 3 traps centrifugaal pomp van camprari, type weet ik zo niet.
Tegenwoordig word er hier in de buurt een generator bij gebouwd op de motor. Dompelpomp de put in aan giek met lier, en de gewone pomp alleen nog maar als druk verhoger. Schijnt dat die nog een paar liter zuiniger zijn.
Wimsumar
Beste Radium45:

Quote Reactie van @radium45:
nog geen 10 ltr

Ja, dat is 9,9 liter ook. Maar het resultaat telt. Als je beregent met 180 meter brandweerslang + 12 tuinsproeiers en 15 m³ pomp (systeem Baars-haspel), dan is het dieselverbruik voor de waterpomp ( en andere nutteloos meedraaiende verbruikers) van de trekkermotor relatief zeer groot ten opzichtte van de beregende oppervlakte land.

Pompje:
radium45
@Wimsumar Klopt, vandaar dat ik met groot geweld beregen.
Wimsumar
Beste Radium:

Quote Reactie van @radium45:
met groot geweld

Ja, dat is (niet) te zien. Na 30 pagina's in jouw T.F.-fotoboek doorgebladerd te hebben kwam ik niet verder dan een 'groot-geweld'-trekker met klein pompje.
valmet6400power
@mf6290
Van hoeveel pk voor de pomp naar hoeveel pk ging je met de "nieuwe" beregentrekker?
mf6290
@valmet6400power was van 80pk naar 100pk, de 80pk was wel heel krap, vroeger nog geprobeerd met 70pk maar dat lukte niet, na 10min stond hij in het rood
valmet6400power
@mf6290
Ah okee, wij hebben ook altijd 120 pk ervoor staan en hebben voor de grap wel is gezegd dat die van 72 pk er wel voor kan maar dat gaat dus niet zeg jij haha.
Bij ons draait de trekker dan 1400-1500 motortoeren op 540 aftakas 😄
mf6290
@valmet6400power ik zeg niet dat het jullie niet gaat lukken, hangt beetje van de pomp en wat er achter komt af. bij mij is dat ook ongeveer 1400-1500 motortoeren op 540aftakas
+1
valmet6400power
@mf6290
Was ook meer voor de gekkigheid hoor, onze kleinste trekker heeft ook geen beveiliging erop zitten dus dan zou je er al bij moeten blijven zitten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 7840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!