John Deere 710 - opknappen

Ik heb een john deere 710 van 1965 op het oog.
mechanisch zou hij in goede staat zijn, maar uiterlijk is er nog heel wat werk aan. De spatborden zijn op bepaalde plaatsen rot, de motorkap is vooraan ook lelijk gebuild en de voorgril ontbreekt.
Nu vroeg ik me af of je die dingen zoals spatborden voorgril etc. nog nieuw kan krijgen?
mf6495driver

Reacties

jumpforjoy
Normaal moet dat kunnen, maar waar? En ik heb uit ervaring geleerd, dat een trekker die er nogal afgebeuld uitziet je nog meestal voor negatieve verassingen gaat zorgen. dus let goed op met wat je koopt. Je kan dit wel doen, maar dan moet de prijs er ook naar zijn.
old man jose
Voor schermen en nog meer kijk even bij:histoparts.com/content/
johniePOWER
Heey waar je voor op moet passen met zon ding of die brandstofpomp nog goed is kun je achter komen of hij beetje fatsoenlijk loopt niet vlotteren in de pijp
en ik heb wel een adresje voor de gril
was geloof ik iets van 120 euro
johniePOWER
Maar je moet hem niet op het oog hebben dat doet zeer haha
mf6495driver
De john deere loopt heel mooi, het is er nog eentje met een amerikaanse motor. versnellingsbak etc blijken goed te zijn (voor zover we kunnen zien).
stevenpaas
Ik heb gehoord dat de grilletjes nogal an de prijs zijn,vooral als je ze van rvs maakt
Deutz-5006
Kortom: er is wel aan te komen maar het kost veel geld
john deere 7810
Ja maar ik ben nooit zo gek op die afgerachte trekkers want een trekker die er redelijk uit ziet heeft vaak geen goeie baas gehad 😛

natuurlijk heeft de spatborden en roest er niet veel mee te maken 😉

en luister goed naar de trekker of er een raar geluid in zit en of die oli lekt 😉
PatrickZ
Kijk maar tussen men foto's
ik heb zelf een 710 opgeknapt !
meeste kun je zelf wel doen, wat kost zo'n trekker dan en hoeveel draai uren
mf6495driver
We zouden de 710 graag kopen, omdat mijn vader zijn eerste trekker zo een 710 was. We gaan binnen een week eens terug en eens een testritje maken, als hij mechanisch nog goed is kunnen we overwegen om hem te kopen. Hij zou 13000u hebben (denken we) en de motor is al eens gereviseerd, volgens de huidige eigenaar is hij mechanisch nog goed in orde. Maar dit moet toch nog even gecontroleerd worden.

@PatrickZ: ik heb die fotos al gezien, echt mooi gedaan. De spatborden achteraan kunnen we ook repareren door nieuwe stukken in te lassen, de motorkap valt uit te builen denk ik. Juist die gril daar zit ik nog mee verveeld. heb jij deze zelf gemaakt? zoja hoe dan?
Abarth
Gril is altijd moeilijk bij de 710!
M'n baas heeft ook nog een mooie lanz 710. Zijn super trekkers kan ik je uit eigen ervaring vertellen! Veel suc6 met je aankoop en foto's van het opknap project zien we hier altijd graag! 😄
JOHNDEEREBOERTJE
Als de trekker verroest/verrot is hoeft hij nog geen lomp leven gehad te hebben maar altijd buiten gestaan.
Maar als hij vol deuken en dat soort dingen zit en d'r is van alles afgebroken en kwijt enzo, dan wordt het gevaarlijker.
Een amerikaanse motor in een 710? Wat ligt er voor type in dan?
PatrickZ

ik heb de gril laten zetten en voor de rest alles zelf gedaan ! mijne heeft nog maar 8000 orginle uurtjes ook van rond de jaren'68
mf6495driver
De eerste 710 waren met amerikaanse motor, type weet ik zo niet uit mijn hoofd.
het zijn vooral wat rotte plekken in de spatborden, in de motorkap is wat gebuild vooraan.
KlaasvanDijk
Ik heb ook geholpen met een 710 opknappen. We hebben van 2 710's weer een goede gemaakt en nu een prima trekkertje aan. Voor deze trekker hebben wij zelf een nieuwe grille geperst uit een geperforeerde plaat. Dus dat moet het probleem niet zijn.
skure
Ejje em dan gekocht koen?
JohnDeere5720
@mf6495driver Is het al klaar... :?

wat is het uiteindelijke bedrag ongeveer geworden, aangezien ik thuis ook graag een trekker wil opknappen (JD920) en graag wil weten wat dat kan gaan kosten?!?
JD3010
Quote @JohnDeere5720:
graag wil weten wat dat kan gaan kosten?!?
Dat is sterk afhankelijk wat er allemaal aan moet gebeuren.
JohnDeere5720
@JD3010 Vooral nieuwe verf, mechanisch is ie redelijk in orde. Alleen moet er nieuwe bekabeling en lampen op. Misschien is het wel verstandig als de motor ook nagekeken en misschien afgesteld moet worden. en nieuwe banden. Maar het plaatwerk is gewoon in orde.
henrif
Guus van deale heeft alle onderdelen die je nodig hebt zo niet, piet everts
Adri-JD850
Onderdelen worden steeds moeilijker om aan te komen en als je deze al hebt gevonden zijn ze meestal aan de prijs, het is namelijk altijd hetzelfde wat kapot of slecht is aan een bepaald type trekker.Heb zelf in het verleden een JD 2130 en 850 opgeknapt en van sommige dingen word je niet vrolijk, je moet rekening houden dat alle tijd en geld die je er in steekt er nooit meer uithaalt of je moet de trekker echt zelf willen houden,sleutelen dat gaat nog wel met de benodigde onderdelen maar laat het spuiten door een echte spuiter doen en laat die genoeg verf aanmaken voor de kappen en spatborden die hij spuit en de body die je zelf doet anders krijg je kleur verschil en dat is jammer van de tijd en energie die je er ingestopt hebt.BEZINT EER GE BEGINT.
R Kuper
Vraag mijnerzijds is of iemand weet wat ik aan het volgende probleem kan doen.

onder de zitting zit een dop waar bij mij de hydrauliek uit lekt en daarnaast zit er op de achterbrug naar mijn mening te weinig olie.

Daarnaast blijft bij mij na vandaag de hef omhoog staan wat ik ook doe.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!