Ik heb een renault 55 trekker en wil hier een open pijp opzetten (50mm), heeft dit een mooi effect bij zo een kleine trekker?

Ik wil een open pijp zetten op mijn renault 55. De diameter is 50mm. Heeft het effect om een open pijp met zo een kleine diameter te nemen? En zoja, van welk materiaal?
mart-huberts

Reacties

+4
-NEW-HOLLAND-
Natuurlijk heeft dit effect, gehoorschade gegarandeerd! Doe het dan wel in stijl met een gepolijste rvs pijp, met een klepje. Kan verder geen kwaad hoor.
mart-huberts
@-NEW-HOLLAND- en wat voor dikte en lengte (inclusief klepje) raadt u aan?
valyMF
@mart-huberts als je de open pijp net zo hoog maakt als de originele pijp kan het volgens mij geen kwaad, en als diameter zou ik gewoon doen wat op het uitlaatspruitstuk past.
robbin lamers
Het heeft op zo'n kleine trekker ook zeker effect, maar mijn ervaring is dat je er best wel snel op bent uitgekeken, en je graag weer de orginele knalpiep er op hebt staan. maar daar verder niet over, gewoon een mooi stukje rvs pijp, en lengte, moet je zelf even kijken wat mooi lijkt
valmet6400power
Alleen over de weg word je er niet vrolijk van omdat je met heel veel toeren alsnog niet harder gaat dan een km of 20 per uur..
ster
Open pijp, zeker doen.
Maar heb je wel nagedacht wat voor schade dit kan aan richten??
robbin lamers
@ster Aan je blok kan het geen schade aanrichten, 4 takt, het liefst zo min mogelijk weerstand.
je gehoor daarintegen 😂 😂
ster
Quote Reactie van @robbin lamers:
je gehoor daarintegen

Het gehoor zal dit niet leuk gaan vinden 😂 😂
Dit is onbetaalbaar.
fendt farmer309c
@robbin lamers het blok zal dat ook wel niet geweldig vinden volgens mij niet meer de tegendruk uit de demper maar dat je oren het niet leuk vind ben ik 100 % eens
valmet6400power
Quote Reactie van @fendt farmer309c:
niet meer de tegendruk uit de demper

Dit is alleen aan de orde bij een 2takt motor, niet in dit geval dus!!
+1
Fordje4600
@ster kan een open pijp slecht zijn voor een 2takt? Had namelijk een 2takt bosmaaier op mn fiets waarvan de demper kapot was en heb er een open pijp op gezet? Hij loopt gewoon goed alleen knettert als je het gas los laat 😂
selten
@Fordje4600
Slecht is een groot verhaal, maar een 2 takt heeft tegendruk nodig in het systeem. Dit zorgt voor betere flow
Fordje4600
@selten aha, vandaar
Fendt926Driver
Heb jaren met een open pijp gereden op mijn trekkers. De ene maakt een mooier geluid dan de ander. En grommen doen ze alleen met optrekken.
Meet het pijpje op dat uit de motorkap komt. Buitenwerks.
Probeer daar een ijzeren pijp bij te zoeken met zo dun mogelijke wand dikte die er iets ruim overheen gaat. Zaag die op lengte af en rijden maar.
Als het goed bevalt kun je de pijp met hitte bestendige zwarte verf spuiten of een rvs laten maken. Anders gewoon de demper er weer op
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!