Deutz D4005 - doel regelvijs op brandstofpomp?

Tijden het onderhoud van de brandstofpomp heb ik door verkeerd verkregen info de verkeerde schroef losgemaakt.
de olieaflaatplug is de onderste en ik heb die erboven (met sleutel 14) losgedraaid.
blijkt dat dit een soort afdekkap is met een regelschroef erachter (is nu natuurlijk verdraaid geweest). ik had graag eens geweten waarvoor deze schroef dient en hoe je ze eventueel moet afstellen.
patrick-room

Reacties

KubotaB6001
Ik denk dat je de schroef bedoelt waaronder een platte kop en een contramoertje zit?
Zo ja, deze schroef vind je alleen op lijnpompen en stelt de gevoeligheid van de regelaar in.
Soms hoor je bijvoorbeeld dat een motor bij stationair draaien 'schommelt' in toeren. Door deze schroef dan in te draaien wordt de regelaar in de pomp gevoeliger voor deze schommelingen en zal hij deze dus voorkomen.
Als je deze schroef indraait, zal het schommelen ophouden, maar zal je merken dat je stationair toerental ook omhoog gaat. Dit kan je dan weer verlagen door het draadstangetje met contramoer dat meestal aan de binnenzijde zit (bij rechtszijdig gemonteerde pomp althans) te verstellen.
Best is toch om zo weinig mogelijk aan deze instellingen te veranderen als je niet veel kennis hebt over inspuittechnieken, maar ik hoop dat ik je hiermee toch opweg kan helpen 😀
geertyb0y
@KubotaB6001 Dit is de demperschroef, deze zorgt voor de demping van het stationairregeling, dat deze niet schommelt.
De correcte afstelling is om de demperschroef uit te draaien, hierna het motortoerental 40-50 toeren lager in te stellen dan gewenst is. Hierna deze demperschroef indraaien totdat de motor weer 40-50 toeren stijgt naar de gewenste waarde.
patrick-room
@KubotaB6001 dikke merci voor de info, het is idd de schroef met de contramoer we zitten dus juist denk ik.
patrick-room
@KubotaB6001 merci voor de info!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!