Ervaringen Bx 42 houthakslaar?

Ik ben van plan een simpele houthakselaar aan te kopen voor in en rond de tuin.
Deze moet passen aan onze Fendt 104 S van +-60 Pk.
Nu kwam ik uit op een Bx 42 en de nieuwere HV106 deze zijn in verschillende merken en prijzen beschikbaar.
wat zijn jullie ervaringen met deze machines?
En wat is het verschil tussen een Bx 42 en een Bx 42 S ?

Alvast bedankt voor jullie reactie !
Zenotrac1
zenotrac1

Reacties

+1
valmet 605
Welk merk? Er lijken een paar bx 42 apparaten te zijn.
zenotrac1
@valmet 605 Er zijn idd veel Bx42 in verschillende merken maar het zijn allemaal dezelfde apparaten
+2
Mdbm
Volgens mij heeft @Yanmarthomas zo een achter zijn iseki van 18pk hangen. Echter 60pk is al veel voor zo'n kleine hakselaar. Ik denk niet dat de tandwielkast dat aan kan.
zenotrac1
@Mdbm Er is geen tandwielkast aanwezig bij deze machines kardan is rechtstreeks aangesloten op vliegwiel
+1
Yanmarthomas
@Mdbm zit rechtstreeks op de aftakas dus er kan weinig aan kapot 2 lagers meer niet
+1
Yanmarthomas
Hallo ik heb inderdaad een bx42s achter mijn iseki hangen 15 pk is al genoeg in 1 woord fantastische machine dit werkt zo mooi hij trekt het zelf naar binnen zonder invoerrollen hij blaast het snipper meters ver weg als je wilt. als je 60 pk hebt zou ik een bx52s pakken 60pk op een bx42s is wel heel veel weet niet of dat heel blijft maar in mijn ogen super apparaat zoon bx42s
+3
Wimsumar
Beste YanmarThomas:

Quote Reactie van @Yanmarthomas:
60pk op een bx42s is wel heel veel weet niet of dat heel blijft

Het maakt niet uit hoe groot/hoe sterk de trekker (maximaal) is voor zo'n BX-42 houtversnipperaar. De machine is beveiligd voor overbelasting door de breekbout in de aftakas.

@ Zenotrac1: "Lastig" wordt wel het aankoppelen van zo'n 'minitrekkerwerktuig' aan bijvoorbeeld jouw FENDT-104 vanwege de kleine afstandsmaten van de driepuntaankoppelpunten. (Maar dat is redelijk goed aan te passen).
Yanmarthomas
@Wimsumar okee mij is altijd geleerd dat je nooit een te zware trekker voor een klein machine moet zetten maar dat zal dan wel wat jij zegt haha
Wimsumar
Beste YanmarThomas:

Quote Reactie van @Yanmarthomas:
nooit een te zware trekker voor een klein machine moet zetten

Meestal heeft de machine een voorziening tegen overbelasting. Bijvoorbeeld door een breekbout- of slipkoppelingbeveiliging in de aftak(tussen)as.
Een houtversnipperaar kan door een vreemd voorwerp plotseling stilstaan. Dit moet om de schade te beperken beveiligd zijn met een voorziening waarbij de aandrijfkracht ook subiet uitgeschakeld wordt. Dit doet een breekboutvoorziening prima. Bij een slipkoppeling blijft er aandrijfkracht op de vastgelopen machine staan waardoor de schade groter kan worden.
Yanmarthomas
@Wimsumar oké bedankt voor de uitleg 😀
+1
Yanmarthomas
Ohja het bx 42 of bx42s zit geen verschil in en de merken maakt helemaal niks uit bij die van mij staat geen merk op en dat maakt hem veel goedkoper en er zit geen verschil in met een merk machine.
zenotrac1
@Yanmarthomas Ok bedankt voor de info!
zenotrac1
@Yanmarthomas Nog een vraag waar heb jij je houthakselaar gekocht? En verkopen die ook Bx 52 s ?
+1
Yanmarthomas
@zenotrac1 ik heb hem tweedehands gekocht en die komt bij denbrokhandelsonderneming vandaan in schaijk daar heb ik ook Mn iseki en klepelmaaier gekocht goede kerel ik heb ze daar wel is zien staan dus je kunt altijd informeren
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Boxer 427 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!